понеділок, 16 квітня 2007 19:22

Створено перший український, професійний шаховий клуб

У Києві створений перший професійний шаховий клуб, що після дворічної перерви знову буде представляти Україну на чемпіонаті Європи.

"У даний момент йде реєстрація клуба, що вперше повинний стати "юридичною особою", - сказав президент шахової федерації Києва Павло Куфтірєв, інформує www.champion.com.ua.

У найближчих планах клуба участь у Чемпіонаті України з шахів, що відбудеться з 21 по 29 квітня 2007 року в Алушті (Крим), а також у чемпіонаті Європи з шахів у жовтні, що, за словами Куфтірєва, є "найбільш престижним змаганням із шахів".

До складу створеної команди увійдуть провідні гросмейстери України, серед яких екс-чемпіон світу з шахів Руслан Пономарьов, 23 роки, і майстер спорту з шахів Володимир Баклан, 29 років, що є капітаном команди.

Баклан відзначив, що "п"ять шахістів, зі складу новоствореної команди, складу команди, входять у елітну сотню світу".

- Я сподіваюся, що команда стане чемпіоном України, однак нас чекає багато сильних команд на чемпіонаті Європи, у першу чергу з Росії, - резюмував Пономарьов.



Зараз ви читаєте новину «Створено перший український, професійний шаховий клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути