четвер, 08 вересня 2011 18:27

Стан хокеїста, який вижив в аварії Як-42, стабілізувався

Стан хокеїста, який вижив в аварії Як-42, стабілізувався

Хокеїст Олександр Галімов, який постраждав при аварії Як-42 під Ярославлем, доставлений в Інститут хірургії імені Вишневського в Москві, повідомляє Eurosport.

Стан спортсмена, який отримав великі опіки, стабілізувався, повідомив журналістам у четвер директор Інституту хірургії імені А. Вишневського Валерій Кубишкін.

"Стан його вкрай важкий, але завдяки блискучій роботі ярославських колег, завдяки професору Алєксєєву, (керівник опікового центру інституту - СЭ), вдалося його стан стабілізувати і благополучно транспортувати до нас в інститут", - наводить "Інтерфакс" слова Кубишкіна.

"Прогнози при таких травмах як шоковий стан, опіковий шок робити практично неможливо. Але у нас є всі можливості і умови продовжувати боротися за його життя", - зазначив директор закладу.

Він додав, що протягом доби стан Галімова було відносно стабільним. Глава інституту заявив, що зараз основне завдання - виведення пацієнта з шоку.

"Ми хочемо вірити, що його міцний спортивний організм буде допомагати нам боротися", - зазначив Кубишкін.

Літак, на борту якого перебували хокеїсти ярославського "Локомотива", впав в районі населеного пункту Туношна під Ярославлем 7 вересня, в 2,5 кілометрах на північний захід від аеропорту.

За даними МНС, на борту було 45 людей - 37 пасажирів і вісім членів екіпажу. Вижили тільки двоє. В якості пріоритетних слідчі опрацьовують версії, пов'язані з відмовою техніки і помилкою пілотування.

За матеріалами РБК Спорт, СЭ

Зараз ви читаєте новину «Стан хокеїста, який вижив в аварії Як-42, стабілізувався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути