вівторок, 06 квітня 2021 13:45

Стало відомо, чому Чигринський не зміг грати в "Барселоні"

Стало відомо, чому Чигринський не зміг грати в "Барселоні"
Дмитро Чигринський вже 5 років грає в Греції. Фото: ФК АЕК

Колишній захисник збірної України й "Шахтаря" Дмитро Чигринський не зміг грати в "Барселоні" через погану адаптацію та відсутність лідерських ознак.

Українському захисникові не вистачило характеру, щоб затриматися в Іспанії, розповів ексгравець "Барселони" Яя Турре в коментарі "Футбольному формату".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чи гратиме захисник "Вулверхемптона" за збірну України

"Коли ти потрапляєш у нове середовище, поруч немає сім'ї. Усе навколо нове. Мовний бар'єр величезний. Щоб адаптуватися до цього нового середовища, потрібно старатися. Треба бути відповідальнішим і зробити так, щоб навколо розуміли тебе, а ти їх. Якщо люди хотіли, щоб ти приїхав, вірили в тебе, то за кілька місяців або рік вони починають оцінювати тебе. У таких клубах, як "Барселона", не дають часу на адаптацію. Максимум дають один рік. Якщо ти граєш не досить добре, вони це перервуть. Вони звикли, що до команди приєднуються великі гравці. Вони вимогливі до футболістів.

Ситуація з Чигринським заплутана. На його місці грали інші хороші футболісти. Але коли він грав, він робив це вельми добре. З погляду техніки й роботи з м'ячем. Він був занадто ввічливим на полі. У нього не було цього розуміння: так, я в команді, я хочу бути її частиною, хочу бути №1 у захисті", - сказав Туре.

Дмитро Чигринський перейшов із "Шахтаря" в "Барселону" за €25 млн 2009 року. Але затриматися в Каталонії не зміг. Футболіст грав за "Барселону" лише 1 сезон, після чого повернувся в Україну.

З 2016-го гравець виступає в Греції в складі АЕКа. У складі збірної України Чигринський має 29 матчів.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чому Чигринський не зміг грати в "Барселоні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути