вівторок, 10 жовтня 2017 18:11

Стали відомі імена всіх претендентів на "Золотий м'яч-2017"

Стали відомі імена всіх претендентів на "Золотий м'яч-2017"
Чинним переможцем Золотого м'яча є Кріштіано Роналду

Тижневик France Football опублікував імена всіх тридцяти номінантів на приз найкращого футболіста світу "Золотий м'яч".

На головний персональний приз сучасного футболу претендують Неймар (ПСЖ), Лука Модріч, Марсело, Серхіо Рамос (всі - "Реал"), Пауло Дібала ("Ювентус"), Нголо Канте ("Челсі"), Луїс Суарес ("Барселона"), Філіпе Коутіньйо ("Ліверпуль"), Ян Облак ("Атлетико"), Дріс Мертенс ("Наполі"), Кевін де Брюйне ("Манчестер Сіті"), Давід де Хеа ("Манчестер Юнайтед"), Роберт Левандовскі ("Баварія"), Харрі Кейн ("Тоттенхем"), Едін Джеко ("Рома"), Антуан Грізманн ("Атлетико"), Тоні Кроос ("Реал"), Джанлуїджі Буффон ("Ювентус"), Садьо Мане ("Ліверпуль"), Радамель Фалькао ("Монако"), Ліонель Мессі ("Барселона"), П'єр-Емерік Обамеянг ("Боруссія" Д), Едінсон Кавані (ПСЖ), Матс Хуммельс ("Баварія"), Карім Бензема ( "Реал"), Кіліан Мбаппе (ПСЖ), Іско ("Реал"), Леонардо Бонуччі ("Мілан"), Еден Азар ("Челсі"), Кріштіану Роналду ("Реал").

Нападник "ПСЖ" Кіліан Мбаппе, який в минулому сезоні виступав за "Монако", став наймолодшим в історії гравцем, який був номінований на Золотий м'яч.

На момент оголошення списку претендентів гравцеві виповнилося 18 років і 9 місяців. Мбаппе обійшов за цим показником англійця Майкла Оуена, який 1998-го потрапив у список претендентів на нагороду у 19 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народився український володар "Золотого м'яча"

Місце і час церемонії поки що не оголошені. Зазвичай вона проходить у середині грудня. Торік Кріштіано Роналду отримав четвертий "Золотий м'яч" 12 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі імена всіх претендентів на "Золотий м'яч-2017"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути