вівторок, 29 травня 2012 09:54

Стаховський і Долгополов не змогли дограти через дощ

Матч між двома українськими тенісистами не зміг завершитися. Сергій Стаховський та Олександр Долгополов пішли з корту номер 14, коли стемніло, за рахунку 2-2 по сетах.

Першу партію, що проходила в рівній боротьбі, на тайбрейку виграв Олександр Долгополов (16). Цікаво, що перший брейкпонйт в матчі був зароблений тільки в першому геймі другого сету. Однак Сергій Стаховський не зміг його реалізувати.

Втім, у другій партії відбулося відразу три брейка. Спочатку Сергій взяв подачу Олександра за рахунку 2-2, після того, як той допустив подвійну помилку. Хоча вже в наступному ж геймі Долгополов зробив зворотний брейк, також завдяки подарунку від суперника у вигляді подвійної помилки. А вже за рахунку 4-4 Олександр примудрився віддати свою подачу, лідируючи 40-15. Стаховському залишилося тільки акуратно подати на сет, що він і зробив.

Третя партія проходила в гострій і цікавій боротьбі, суперники подарували глядачам, які заповнив 14-й корт і його околиці, багато цікавих розіграшів. Ініціатива переходила від одного гравця до іншого, але долю партії вирішив тайбрейк, на якому сильнішим виявився Стаховський. Цікаво, що новий тренер Сергія радив киянину рідше використовувати різаний удар зліва і виявився правий. Гострі плоскі удари Стаховського частіше заставали його земляка зненацька ніж різані і укорочені, на які Долгополову вдавалося відповідати різко й точно.

Після закінчення 4 сету сонце остаточно сховалося за горизонтом. Пристосуватися до нових умов швидше вдалося Долгополову. Стаховський почав багато помилятися. Олександр повів 5-2, але не зміг подати на сет. Втім, Сергій тут же віддав свою подачу: 3-6.

П'ятий сет так і не розпочався через темряву. Супервайзор перервав зустріч. Цікаво, що на 14-му корті - це був лише третій матч програми. Спочатку п'ять сетів з'ясовували стосунки Ернестс Гулбіс (Латвія) та Михайло Кукушкін, потім непередбачуваний матч в стилі тригодинної мильної опери продемонстрували глядачам Ксенія Первак і Варвара Лепченко.

Тому вирішення долі українського дербі відкладено на один день. Гра завершиться також на 14-му корті. Догравання розпочнеться другим запуском. А першим - на сусідньому 16-му майданчику пройде зустріч Лесі Цуренко і Клари Закопалової.

Прикро, що організатори поставили такий цікавий матч за участю 16-сіяного гравця на дуже маленький корт на перефирії стадіону Ролан Гаррос.

На зустрічі був присутній новий тренер Сергія Стаховського - екс-п'ята ракетка світу Райнер Шуттлер. Схоже їх спільна робота дає перші плоди: Стаховський став грати активніше і гостріше. Киянину вдавалося обіграти Долгополова на задній лінії.

Зараз ви читаєте новину «Стаховський і Долгополов не змогли дограти через дощ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути