понеділок, 07 травня 2012 10:45

Срна пропустив Ахметова вперед на нагородженні Кубка України
24

Донецькі "Шахтар" та "Металург" розіграли на арені фіналу Євро-2012 Кубок України. Трофей у додатковий час вибороли "гірники" - 2:1. Влучними пострілами у переможців відзначилися Алекс Тейшейра та Олександр Кучер. За "металургів" забив колишній гравець київського "Динамо" Микола Морозюк.

Після фінального свистка Анатолія Абдули оранжево-чорна частина "Олімпійського" раділа перемозі. Інша донецька частину, яку підтримували кияни, з сумом і жалем спостерігала за підготовкою до нагородження.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Вболівати за "Шахтар" не дозволяє релігія" - фани "Динамо" підтримували "Металург"

Гравці "Металурга" не забули подякувати своїм вболівальникам за підтримку і підійшли до трибуни. Тим часом фанати "гірників" настільки не тямилися від щастя, що почали рватися на поле. Декому це навіть вдалося. Але стюарди робили все можливе, щоб стримати цю навалу і потроху таки відтіснили вболівальників від поля.

До речі, на матчі був присутній операційний директор УЄФА Мартін Каллен. Після гри він разом з іншими почесними гостями нагороджував учасників фіналу.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Все буде Донбас": "Шахтар" здобув Кубок України

Першими медалі отримали гравці "Металурга". Не помітила, щоб хтось знімав їх з шиї і ніс у руках. В цей час "гірники" вишикувалися у лінію і тепло, по-дружньому вітали суперників.

Потім черга отримати нагороди дійшла до бригади арбітрів, делегата та інспектора матчу. Цього разу серед чоловіків у чорному була одна дама. Наталя Рачинська стала першою жінкою, яка працювала у фіналі Кубка України. Шкода, що куратор українського суддівського корпусу П'єрлуїджі Колліна категорично забороняє арбітрам спілкуватися з пресою. Було б цікаво послухати їх після цього матчу, особливо Рачинську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" виграв Кубок України, дотиснувши в овертаймі "Металург"

І от гравці "Шахтаря" підіймаються за своїми медалями. Капітан Даріо Срна пропускає вперед президента клубу Ріната Ахметова. Коли вже всі медалі повісили на шиї переможців президент Федерації футболу України Григорій Суркіс разом з Олександром Поповим, головою Київської міської державної адміністрації, вручають хорвату кубок. Той піднімає його над головою і передає далі.

Після цього — перше коло пошани на оновленому "Олімпійському". Ахметов проходить його разом з футболістами. На стадіоні у той час лишаються тільки вболівальники з оранжевою-чорною символікою. Коли команда "фінішує", Ахметов витирає чоло хустинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Металург" заслуговує оплесків"- Луческу

Додамо, що фінал Кубка України подивилися 47 тисяч 314 глядачів. "Олімпійський" вміщує 70 тисяч 50 вболівальників.

10 травня "гірники" у Донецьку можуть оформити золотий дубль. "Шахтар" завершить чемпіонат матчем з "Олександрією". Зараз донечани на два очки випереджають "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Срна пропустив Ахметова вперед на нагородженні Кубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути