середа, 18 квітня 2012 13:16

Срібний призер Олімпіади візьме участь в українському "Тур де Франсі"

Срібний призер Олімпіади візьме участь в українському "Тур де Франсі"
Олександр Винокуров приїде на київський "Тур де Франс". Фото: guim.co.uk

У День Києва (26-27 травня) в центрі столиці в п'ятий раз поспіль пройде велогонка Race Horizon Park 2012. Щороку протягом двох днів вона збирає понад 150 тис. глядачів і 10 тис. учасників з більш ніж 15 країн світу. Причому, як професіоналів так і аматорів.

Цього року в змаганнях візьмуть участь кращі українські та зарубіжні велогонщики з Росії, Білорусії, Молдови, Італії, Чехії, Греції, Німеччини, України, Угорщини, Австрії, Польщі, Болгарії, Румунії, Туреччини, Казахстану та ін.

"Минулого року наша українська велогонка була визнана міжнародними експертами. Отримавши статус категорійної, вона знайшла "прописку" в календарі Міжнародного союзу велосипедистів (UCI). Це дуже значущий крок для нашої країни в рамках світового спорту, - каже Олександр Башенко, організатор Race Horizon Park 2012. - Адже крім іміджу та престижності, цей статус значно розширив кількість учасників, протяжність маршруту, рівень суддів і професіоналізм підготовки велогонщиків.

Race Horizon Park - це аналог знаменитої велогонки "Тур де Франс". Ми чекаємо побачити кращі українські команди і спортсменів, які беруть участь у світових велозмагання, як "Тур де Франс", "Тур Баварії", "Тур Голландії", а також іменитих іноземних велосипедистів, таких як, наприклад, Олександр Винокуров (казахстанський професійний велогонщик , срібний призер Олімпійських ігор і переможець "Париж-Ніцца", "Тур де Франс", "Тур Швейцарія" тощо)."

Зазначимо, що кожен бажаючий, в залежності від рівня майстерності володіння велосипедом, може взяти участь у низці заходів Race Horizon Park 2012:

26 травня: Дитячому заїзді, Велодні (всеукраїнському велопарад), Фіналі чемпіонату України з велоспорту (шосейна гонка "Критеріум");

27 травня: Міжнародних змаганнях з велосипедного спорту Race Horizon Park 2012.

Зараз ви читаєте новину «Срібний призер Олімпіади візьме участь в українському "Тур де Франсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути