Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2012 01:07

Спорт містить порнографічний підтекст - німецькі ЗМІ

Спорт містить порнографічний підтекст - німецькі ЗМІ
Девід Бекхем в рекламі Armani. Фото: armani.com

Німецький журналіст і літературознавець Петер Реберг, фахівець з так званої "квір-теорії" (в рамках цієї теорії ведуться дослідження всякого роду варіантів сексуальної ідентичності), пояснює в інтерв'ю Tageszeitung взаємозв'язок між Олімпіадою, спортом і порнографією.

На думку Реберга, з 1990-х років спостерігається активне зближення спорту та елементів порнографії. "Футболіст Девід Бекхем знявся в провокаційній рекламній кампанії виробника білизни, а національна футбольна команда Італії в повному складі позувала в трусах Dolce & Gabbana".

Як відзначає експерт, піар-акції виробників спортивних товарів цілком і повністю тримаються сьогодні на спортсменах, готових позувати з мінімумом одягу на тілі. "Спорт і візуальний посил, який часто містить порнографічний підтекст, існують паралельно", - відзначає він, додаючи, що гра на сексуальності спортсмена переслідує конкретні комерційні цілі.

Відповідаючи на питання журналіста про те, які олімпійські дисципліни можна вважати особливо сексуальними, Реберг зауважує: "Мова йде про сексуальність як про потенціал спокушання, а не агресивності - у такому випадку це ті види спорту, які підкреслюють статеву приналежність, демонструють силу, концентрацію, спортивну елегантність. Це такі види спорту, як стрибки у воду або веслування. І врешті-решт сексуальність - це завжди щось пов'язане з фетишем, тобто тим, кому що подобається ".

Зараз ви читаєте новину «Спорт містить порнографічний підтекст - німецькі ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути