четвер, 26 січня 2012 17:57

"Спочатку я відмовив "Беркуту" - Капуш

"Спочатку я відмовив "Беркуту" - Капуш

Словацький центрфорвард київського "Беркута" Ріхард Капуш, 38 років, забив свою першу шайбу у чемпіонаті України з хокею. Легіонер відзначився у столичному дербі проти  "Сокола". Команда Олександра Годинюка виграла матч в овертаймі — 2:1.

Спілкуємося після поєдинку. Капуш говорить російською з легким акцентом. Каже, вивчив мову під час виступів за російські клуби.

"Сьогодні всі хлопці дуже старалися, але, щоб перемогти "Сокіл" нам не вистачило голів. Ми забили на один менше, ніж суперник. Другу шайбу ми пропустили в овертаймі. Суперник мав чисельну перевагу. Сподіваюсь, наступного разу ми виграємо".

"Беркут" і "Сокіл" зіграють між собою вже зовсім скоро - 1 лютого. Над чим "Беркуту" треба працювати, щоб здолати лідера ПХЛ?

"Завжди є над чим працювати. Розвиватися треба постійно. Маю на увазі гру у більшості, меншості та при рівних складах. Головне, щоб ми у плей-офф зіграли так як потрібно".

20 січня "Беркут" оголосив про ваше підписання. Вже встигли освоїтися у новій команді?

"Я довгий час не грав, тому зараз мені треба ввійти в ритм. Надіюсь, зовсім скоро мені вдасться набрати оптимальну форму і показувати свій найкращий хокей".

Як взагалі виник такий варіант?

"Клуб вийшов на мого агента ще у грудні. Спочатку я відповів відмовою на пропозицію "Беркута". Потім мені зателефонував менеджер киян. У нас відбулася довга розмова. Після цього дзвінка я змінив свою думку. Тепер я тут. Контракт підписаний до кінця сезону."

Як ваша сім'я відреагувала на рішення грати в Україні?

"У принципі, я вільний".

За "Сокіл" виступає центрфорвард Вадим Шахрайчук, який нещодавно повернувся в Україну з чемпіонату Словаччини. Вам доводилось зустрічатись з ним на льоду?

"Було кілька разів. У Словаччині я виступав за команду "Банська Бистриця", а Вадим грав у "Зволені". Хто кого перемагав? Моя команда програвала (сміється). В Україні нам ще не вдалося поспілкуватися. Коли ми йдемо на тренування, гравці "Сокола" прямують у протилежному напрямі. Або навпаки".

Можете порівняти рівень ПХЛ із чемпіонатом  Словаччини?

"Поки мені важко про це говорити. В Україні я зіграв два матчі — з останньою та першою командами чемпіонату. Якесь порівняння зможу зробити, коли зіграю зі всіма клубами ПХЛ".

Вже встигли познайомитися з Києвом?

"Частково. Те що встиг побачити мені сподобалося. Одного разу навіть сходили випити кави. Справа у тому, що ми живемо у тому місті, де знаходиться наша постійна домашня арена (льодова арена "Термінал" у місті Бровари Київської області)".

9 лютого вам виповниться 39 років. Як будете святкувати?

"Ще не вирішив. Можливо, ми у той час із "Беркутом" поїдемо на збори в Швейцарію. Подивимося, що можна буде придумати".

В Україні працює ваш земляк — відомий футбольний арбітр Любош Міхел. Зараз він очолює відділ міжнародних змагань донецького "Шахтаря".

"Я знаю його, але ми ніколи з ним не спілкувалися".

Довідка

Ріхард Капуш народився 9 лютого 1973 року. Виступав за такі команди як "Слован" (Словаччина), "Тршинец" (Чехія), "Лулео" (Швеція), "Авангард" (Росія), "Металург" Нк (КХЛ), "Лада" (КХЛ ), "Банська Бистриця" (Словаччина).

У складі збірної Словаччини провів 136 матчів. Брав участь у зимових Олімпійських іграх 2002 і 2006 років, шість разів виступав на Чемпіонатах світу, ставав срібним (2000 рік) і бронзовим (2003 рік) призером цього турніру. Шестиразовий чемпіон Словаччини у складі братиславського "Слована", чемпіон Російської Суперліги у складі омського "Авангарду" (2004 рік).

Зараз ви читаєте новину «"Спочатку я відмовив "Беркуту" - Капуш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути