понеділок, 08 жовтня 2012 16:28

"Спартак" програв московське дербі, "Анжі" закріпився нагорі: результати 11-го туру РПЛ

У РПЛ відбулися матчі 11-го туру.

Головне російське дербі - "Спартак" - "ЦСКА" нинішньої осені випало на 7 жовтня, День вчителя. "Хто кому викладе урок?" - відповідь на це питання жадали отримати близько 50 тисяч уболівальників, які, незважаючи на похмуру погоду, прийшли в неділю на стадіон "Лужники".

Шанувальники армійської команди отримали привід для тріумфування вже на 15-й хвилині. Провал в обороні "Спартака" обернувся голом. Ахмед Муса, отримавши пас від Кейсуке Хонди, опинився віч-на-віч з воротарем червоно-білих Сергієм Песьяковим і спокійно відправив м'яч у сітку. Пропустивши, підопічні Уная Емері заграли активніше. Втім, захисники ЦСКА діяли безпомилково, не даючи супернику жодного шансу.

Емері вже на 32-й хвилині зважився на кадрові перестановки. Форвард Артем Дзюба вийшов на поле замість Хуана Інсаурральде, який не приховував подиву від своєї заміни. Гра "Спартака" в нападі не стала більш агресивною. Більш того, червоно-білі ледь відразу не пропустили знову. Хонда, без протидії з боку супротивника промчав через півполя, завдав удару з-за меж штрафного, але рикошет врятував Песьякова від неприємностей.

Початок другого тайму, однак, обернувся черговим голом у його ворота. На цей раз Муса і Хонда помінялися ролями. Нігерієць асистував, японець, в ході контрвипаду опинився на вістрі атаки, забивав. До голкіпера "Спартака" в цьому епізоді не виникло жодних претензій - як і в першому випадку, провину за гол розділили захисники.

Емері спробував пожвавити гру в центрі поля - Демі де Зеува замінив Рафаел Каріока. Ближче до завершення зустрічі на газоні з'явився і Веллітон, який провів в лазареті близько півтора місяців. "Спартаку" це не допомогло. ЦСКА грамотно зіграв "по рахунку". Підсумок - 2:0 на користь армійців, які повернулися на друге місце в чемпіонаті. "Спартак", за 90 хвилин не створивши майже нічого біля чужих воріт, зазнав другої поразки поспіль після невдачі у матчі з "Селтіком" (2:3) в Лізі чемпіонів УЄФА.

Зустріч "Динамо" - "Анжі" вмістила в себе вилучення двох захисників (по прямій червоній картці заробили гравець махачкалінців Жоао Карлос і футболіст біло-блакитних Гордон Шільденфельд) і два забитих м'ячі. На 75-й хвилині Юрій Жирков влучно вистрілив у дальній кут, а незабаром Самюель Ето'о реалізував вихід один на один з воротарем. Команда Гуса Хіддінка, здобувши у чемпіонаті шосту перемогу поспіль, зміцнила лідерство в таблиці.

Сенсацію підніс "Амкар". Перм'яки на виїзді здолали "Рубін" - 1:0. На третій хвилині Ігор Пікущак видав класну передачу на Павла Ігнатовича, який вразив уже порожні ворота. У самій кінцівці арбітр вилучив захисника гостей Захарі Сіракова, але це не завадило "Амкару" втримати перемогу.

Тур завершився в неділю ввечері гостьовою перемогою "Зеніту" над "Краснодаром". В середині другого тайму Костянтин Зирянов з лінії штрафного влучив точно в правий кут, зробивши собі подарунок на недавнє 35-річчя. А потім іменинник відзначився гольовим пасом Віктору Файзуліну. 2:0 - невський клуб переміг в чемпіонаті вперше з 31 серпня.

Чемпіонат Росії, 11-й тур

Краснодар - Зеніт 0:2 (0:0, 0:2)

Голи: 0:1 - 69 Зирянов, 0:2 - 78 Файзулін.

Динамо - Анжі 0:2 (0:0, 0:2)

Голи: 0:1 - 76 Жирков, 0:2 - 87 Ето'О.

Рубін - Амкар 0:1 (0:1, 0:0)

Гол: 0:1 - 3 Ігнатович.

Спартак - ЦСКА 0:2 (0:1, 0:1)

Голи: 0:1 - 15 Муса, 0:2 - 52 Хонда.

Локомотив - Кубань 0:1 (0:0, 0:1)

Гол: 0:1 - 71 Букур.

Волга НН - Мордовія 0:2 (0:1, 0:1)

Голи: 0:1 - 11, пенальті Р-н Мухаметшин, 0:2 - 90 Панченко.

Аланія - Крилья Совєтов 2:2 (1:0, 1:2)

Голи: 1:0 - 34 Неко, 1:1 - 63 Григорян, 2:1 - 69 Неко, 2:2 - 73 Телес.

Терек - Ростов 2:1 (0:0, 2:1)

Голи: 1:0 - 52 Коморовський, 2:0 - 83 Аїлтон, 2:1 - 85 Калачов.

За матеріалами УЄФА, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Спартак" програв московське дербі, "Анжі" закріпився нагорі: результати 11-го туру РПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути