субота, 27 листопада 2021 12:28

Експерт розповів, чого боятися збірній України

Експерт розповів, чого боятися збірній України
Збірна України влітку дійшла до чвертьфіналу Євро. Фото: AFP

Колишній тренер "Таврії" Олег Федорчук прокоментував жеребкування стикових матчів Кубка світу з футболу. Збірна України зіграє на виїзді з командою Шотландії, а в разі перемоги — з переможцем пари Вельс — Австрія.

— Якщо дивитися на жеребкування зі стратегічної точки зору, то можна назвати його вдалим, — каже Олег Вікторович. — Все-таки вдалося уникнути Італії й Португалії. Але якщо глянути на протистояння з шотландцями з тактичної точки зору, то нічого радісного я не бачу. Ми будемо без єврокубків. Тренери збірної не зможуть визначити ступінь готовності футболістів, які виступають у внутрішній першості. Бо наш чемпіонат — це не показник. Ми гратимемо на виїзді. І як би хто не тішився з цього приводу — грати з Шотландією на виїзді дуже важко. Вони мають 7-8 класних футболістів із Прем'єр-ліги й програли лише одну зустріч у відборі — топовій Данії. І переграли їх удома. Команда прекрасно грає головою, а стандарти — наша ахіллесова п'ята.

Федорчук вважає, що плюсів для нашої команди не так багато.

— Швидше за все, будуть у гарній формі Малиновський та Зінченко, які в березні виходять на пік. Акліматизується в новому чемпіонаті Яремчук. Повинен стабілізувати гру "Шахтар". Можливо, якщо пощастить із виграшем у першому матчі, то на другий не доведеться далеко летіти, а зіграти в сусідньому Вельсі. Зекономити фізичні сили й перезарядити емоційна батареї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще України могла бути лише Північна Македонія – шотландські фанати

За всю історію збірної України вона лише раз пробилася у фінальну частину Кубка світу. Було це в 2006 році, коли наша команда вперше й востаннє дійшла до чвертьфіналу.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чого боятися збірній України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути