понеділок, 18 січня 2021 06:11

Сусідка Лобановського згадала про його популярність

Сусідка Лобановського згадала про його популярність
Лобановський після Євро-88 з дружиною Аделаїдою і донькою Свтланою. Фото sport.24tv.ua.

У 1980-х роках киянка Тетяна Соловйова зі своєю сім'єю проживала в одному будинку з тренером "Динамо" Валерієм Лобановським по вул. Суворова, 13. Її спогади, може і побічно, але від того не менш яскраво передають ступінь популярності тренера і навіть пієтет, з яким до нього ставилися оточуючі люди:

"Валерій Васильович був старшим на 20 років, в тому віці це були різні покоління. Будинок на Суворова 13 - відомчий, як тоді говорили "Радмінівський". У нашому парадному жили і депутати Валентина Шевченко, і Марія Орлик, біля будинку завжди було багато машин (чорні Волги), в яких водії чекали високопоставлених. Валерія Васильовича машина теж завжди чекала. Вони жили втрьох - він, його дружина - Ада і дочка. У них була дуже гармонійна пара, знаєте, от коли йдуть двоє, і ви бачите, що вони разом. Думаю, Ви знаєте, яку роль Ада грала в команді, як її любили всі.

В ті часи Лобановський був кумир! Всім хотілося ну хоча б поруч постояти, словом перемовиться. Він всім відповідав з такою збентеженою, навіть трохи винуватою напівусмішкою. Наші вікна виходили на майданчик, де стояли машини. Я не перебільшувала - водії, які ліниво напівлежали в очікуванні іменитих пасажирів, просто вискакували з машин і проводжали Лобановського поглядами, сповненими таким захопленням і любов'ю. Мій чоловік був спортсмен, легкоатлет, десятиборець. Вони кілька разів спілкувалися з Валерієм Васильовичем. Він теж був у захопленні від нього".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко розповів, хто із тренерів йому сниться досі

Валерій Лобановський помер у травні 2002 року від інсульту в Запоріжжі.

Зараз ви читаєте новину «Сусідка Лобановського згадала про його популярність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути