четвер, 18 жовтня 2012 15:42

"Соколи" підкорили Київ" - іноземні ЗМІ про матч Україна - Чорногорія

"Соколи" підкорили Київ" - іноземні ЗМІ про матч Україна - Чорногорія
Україна вела гру в першому таймі, але не змогла забити ФОТО: rian.com.ua

У вівторок, у відбірковому матчі ЧС-2014 збірна України поступилася у Києві збірній Чорногорії - 0:1.

Коментар американського Sports Illustrated став найбільш позитивним з прочитаних у вівторок пізно ввечері повідомлень про думки зарубіжної преси про відбірковий матч до ЧС-2014 в Києві: "Україна мала більше шансів організувати гол, але не скористалася своїми моментами в першому таймі, коли обидві команди немов перевіряли один одного на міцність флангів. Все вирішило перехоплення Зверотича на правому фланзі і точний удар Дам'яновича по центру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Блохіна піднявся тиск після матчу Україна - Чорногорія

Більш критично виявився налаштований по відношенню до команди Андрія Баля Sky Sports: "Гості виглядали агресивнішими навіть в першому таймі у порівнянні з Україною, яка виглядала розгубленою після поєдинку в Молдові. П'ятов врятував господарів від другого м'яча, відбивши пенальті, а ось в атаці вони вкрай рідко нагадували колектив, який був близький до голу у відповідь".

Англійська преса у вівторок ввечері була в основному стурбована гучним расистським скандалом після матчу молодіжних збірних Сербії та Англії, а також дощем у Польщі, перешкодила початку гри головної команди країни. Відшукати коментарі до поєдинку суперників британців по групі в Києві виявилося непросто. Зате з цілком зрозумілих причин множинні огляди з'явилися на інтернетівських сайтах ЗМІ Чорногорії. Напевно, не потрібно було навіть знати мову для того, щоб перевести заголовок про зустріч у виданні із символічною для це го вечора назвою Pobjeda: "Velika pobjeda Crne Goreu Kijevu".

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Ганьба!" - збірну України проводжали свистом після поразки від Чорногорії

За великим рахунком, навіть не читаючи текст, а тільки дивлячись на оцінки гравців, можна було легко зрозуміти, що написано у звіті. Так, у балканського видання знайшлися "вісімка" для Джудовіч і "сімка" для Йовановича, а також 7,5 для решти гравців гостей, тоді як в України на тлі Андрія П'ятова (7,5) футболісти були оцінені журналістами виключно оцінками 5 і 5 , 5. Perfektna kontra - саме так називають вони вирішальний момент матчу в Києві на 45-й хвилині першого тайму.

"Скоріш за все, сьогодні Чорногорія відчепила одного з конкурентів у боротьбі за путівку на чемпіонат світу. Листопадові три очки проти Сан-Марино принесуть нам дуже хорошу позицію в боротьбі за цей пропуск з десятьма пунктами в турнірній таблиці", - підкреслюють мас-медіа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України на "Олімпійському" програла Чорногорії

До речі, завершує звіт Pobjeda інформацією про те, що наставник "синьо-жовтих" Олег Блохін серйозно захворів, як раз перед двома останніми поєдинками збірної України. Видання називає Блохіна "легендою українського футболу" і повідомляє про те, що "звітний матч тренер української дружини дивився у себе вдома". Є інформація в цій газеті і про те, що під час гри стався конфлікт між українськими та чорногорськими уболівальниками: "На початку другого тайму справа дійшла навіть до фізичного контакту між двома групами, але поліція дуже швидко заспокоїла обидві сторони". Цікаво, що останній репортаж про поєдинок у Києві з'явився на електронних сторінках видання рівно о другій годині ночі ...

Схоже радісний настрій і в іншого інтернетівського чорногорського порталу Vijesti online, яке назвало матеріал: "Соколи" підкорили Київ". "Чорногорія здобула історичну перемогу. Україна вела гру в першому таймі, але не змогла забити"- зазначається на сайті. А на закінчення приводяться слова автора забитого м'яча Деяна Дам'яновича: "Ми заслужили сьогодні, щоб нас похвалили".

Зараз ви читаєте новину «"Соколи" підкорили Київ" - іноземні ЗМІ про матч Україна - Чорногорія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути