вівторок, 07 жовтня 2008 08:52

Сьогодні пройде жеребкування групового турніру Кубка УЄФА

Сьогодні пройде жеребкування групового турніру Кубка УЄФА

У вівторок, 7 жовтня, в швейцарському місті Ньон відбудеться жеребкування групового етапу Кубка УЄФА сезону-2008/09. На цій стадії виступлять 40 клубів. Україну представляє харківський "Металіст".

Схема жеребкування гранично проста: відповідно до рейтингу всі команди розбиті на п"ять корзин, по вісім клубів в кожній. Всього на цій стадії турніру буде сформовано вісім груп по п"ять команд з кожної корзини.

У першій, найсильнішій корзині перебувають московський ЦСКА, італійський "Мілан", іспанські "Севілья" і "Валенсія", португальська "Бенфіка", німецькі "Шальке" та "Гамбург", а також англійський "Тоттенхем".

Треба визнати, що в нинішньому році склад Кубка УЄФА виглядає вельми солідно.
У груповому турнірі кожна з команд зіграє по чотири матчі - по одному разу з кожним з суперників. Кожна команда два матчі проведе вдома і стільки ж в гостях. Матчі пройдуть 23 жовтня, 6 листопада, 27 листопада, 3-4 грудня і 17-18 грудня.

З кожної групи в 1/16 фіналу Кубка УЄФА виходять три кращі команди. За підсумками групового етапу з 40 команд визначаться 24, які продовжать боротьбу за другий єврокубковий трофей. Ще 8 команд додадуться з числа тих учасників Ліги чемпіонів, які займуть треті місця в своїх групах.

Фінал Кубка УЄФА сезону-2008-2009 відбудеться 20 травня в Стамбулі. Жеребкування почнеться в 13-00 за київським часом.

"Металіст" потрапив в останню корзину. Разом з харків"янами в п"ятій корзині опинилися також "Сент-Етьєн", "Вольфсбург", "Стандард", "Твенте", "Неймеген", "Лех" та "Жиліна".

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні пройде жеребкування групового турніру Кубка УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути