четвер, 18 січня 2018 18:24

"Собачі питання" про Крим і "картина олією" в подарунок: як пройшла прес-конференція Усика
14

роздача автографів
Фото: Євген САВЧУК
Фотокартки, помічені автографом
Іменинник розписався на власному портреті
Прес-конференція викликала підвищену увагу ЗМІ
Прес-конференція викликала підвищену увагу ЗМІ

Український боксер, чемпіон WBO у важкій вазі Олександр Усик напередодні відсвяткував свій 31-й день народження. А сьогодні він провів прес-конференцію перед від'їздом до Риги, де 27 січня відбудеться півфінальний бій World Boxing Super Series проти латвійця Майріса Брієдіса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва поглядів: Усик вперше подивився в очі своєму супернику

Початок затягується, Усик спізнюється. Всі припускають, що затори, адже Київ засипаний снігом, рух ускладнено. Незабаром боксер виходить до журналістів. Одягнений у сині джинси, чорну футболку і чорну кепку, на яких написано "USYK". Його супроводжують тренер Сергій Ватаманюк, у якого також напередодні був день народження і Олександр Красюк - генеральний директор компанії К2 Promotions, з якою співпрацює титулований боксер.

"Вибачте, що запізнився, заїжджав додому, хотів дітей побачити, скучив", -пояснює причину затримки Усик.

Після чого переходить до відповідей на питання. Статус фаворита майбутнього поєдинку, на який вже продано 95% квитків, його не обтяжує.

"Я не вважаю себе сильнішим за всіх, просто якісно роблю свою роботу. Ну і багато, точніше - скільки заплановано і ще трохи більше. Кажуть, треба зробити 15 віджимань - роблю 17. Для мене так спокійніше. Хто на кого робить ставки, мене абсолютно не турбує. Все відбудеться 27 числа ближче до півночі. Я буду робити те, що люблю. Я скучив за боями, це ж не спаринги".

Усик розповів про своє ставлення до Мохаммеда Алі.

"Мене вразила ця людина, те, як він поводився. Він говорив опонентам не зовсім приємні речі. Але мені подобалося те, як він по життю боровся з тим, що його не влаштовувало, не плив за течією, говорив своє "я" і його чули. Ця людина залишила великий слід в історії", - впевнений Олександр.

Ще в 2014-15 роках ми намагалися з Майрісом домовитися про бій, але тоді не вийшло. І слава Богу, зараз поєдинок більш масштабний і цікавий

Свого майбутнього опонента оцінює лише позитивно.

"Майріс Брієдіс - простий, спокійний, адекватний хлопець. Це не Марко (Марко Хук, німецький боксер, якого Усик нокаутував в чвертьфіналі серії в 10-му раунді - Gazeta.ua), вискочка, який говорив різні дурниці. Ще в 2014-15 роках ми намагалися з Майрісом домовитися про бій, але тоді не вийшло. І слава Богу, зараз поєдинок більш масштабний і цікавий. Він небезпечний хлопець, важить 91 кілограм і б'є з обох рук. З 23 боїв, які він провів, у 18 переміг нокаутом. З ним потрібно бути максимально зосередженим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть пишатися Усиком – польський журналіст

Усика запитали, чому брати Клички не зійшлися в ринзі.

"Тому, що вони - брати. Пообіцяли мамі не битися один з одним. Хоча я б на їх місці "мутанув" би. Навіщо братам боксувати? Є купа людей, щоб бити інших", - жартома відповів Олександр.

"Моя мета - зібрати всі пояси. Тоді можна буде розглядати варіант відходу. Адже буде досягнута певна мета, після чого треба буде вже на наступну сходинку підніматися. Перехід до надважкої ваги? Так, таке бажання є", - поділився боксер своїми планами.

Ваша мета провокувати мене і говорити ось такі дурниці про мене. Щоб потім якісь люди з не зовсім нормальним мисленням говорили: "Ти пес, зрадник"

Журналістка одного з телеканалів запитала Усика про позицію щодо Криму. Реакція спортсмена була досить різкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крим - це Крим" - Різатдінова погодилася з Усиком

"Коли я в Польщі готувався до бою проти Главацького, мені журналісти теж ставили ці запитання. Я не папуга, щоб повторювати вам по сто разів що, де, коли. Ось ваша мета провокувати мене і говорити ось такі дурниці про мене. Щоб потім якісь люди з не зовсім нормальним мисленням говорили: "Ти пес, зрадник". Я кого зрадив з вас, що ви мені такі собачі питання задаєте? Я представляю Україну в усьому світі. Прапор піднімається український. Гімн грає український. Ось моя відповідь вам, провокатори", - відповів Олександр.

Подарунок для спортсмена зробив суперфіналіст шоу "Україна має талант" Денис Дитинюк. Хлопець менше, ніж за п'ять хвилин намалював фарбами портрет Усика і подарував його боксеру.

Завершилася прес-конференція автограф- і фотосесією для всіх бажаючих.

Півфінал World Boxing Super Series Усик - Брієдіс пройде в Ризі 27 січня.

9 вересня Усик здобув перемогу над німцем Марком Хуком в десятому раунді технічним нокаутом і вийшов до півфіналу Всесвітньої боксерської суперсерії.

Брієдіс свій бій 1/4 фіналу виграв не так переконливо. Латвієць пройшов всю дистанцію в домашньому поєдинку проти Майка Переса.

Зараз ви читаєте новину «"Собачі питання" про Крим і "картина олією" в подарунок: як пройшла прес-конференція Усика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути