вівторок, 24 листопада 2015 16:48

Щоб побачити живцем "Реал", у Львові сідали одне на одного і ставали на візки для багажу
12

Фото: Євген САВЧУК
Назар з товарищем три години  малювали банер "Реала"

Мадридський "Реал" прибув до Львова напередодні зустрічі із "Шахтарем" у рамках групового раунду Ліги чемпіонів. Приїзд зіркової команди викликав шалений ажіотаж у місцевих уболівальників.

До прильоту літака з королівським клубом залишається близько двадцяти хвилин. Вихід з терміналу, через який мають іти футболісти та представники мадридського клубу, забарикадовано вболівальниками.

Така ж ситуація в середині приміщення. В руках у фанів банери, шалики, прапори королівського клубу, деякі тримають портрети із зображенням головної зірки мадридців, Криштіану Роналду. Щоправда, в деяких рюкзаки із логотипом "найкращого друга" реалістів – "Барселони". Живий коридор стримують кілька поліцейських.

Львів'янин Назар зустрічати улюблений клуб прийшов із почуттям виконаного обов'язку. В руках тримає саморобний банер із логотипом "Реалу".

"Малював його з другом три години. Ні, не вночі, слава Богу, в день. А тут уже півтори години чекаємо. Сподіваюся на хороше селфі, не зря ж їхав. Найулюбленіший гравець? Звичайно ж Роналду, тут без варіантів", - каже він.

Один із товаришів за мить хвалиться своїм "ноу-хау": підвіз два візка для багажу. Друзі схвально ляскають по плечу, потім стають на них. Поруч кампанія зробила простіше – в якості табуреток вирішили використати власні рюкзаки, ставши на них.

Гравців "Реала" зустрічають не лише львів'яни, але й земляки з Іспанії. Зокрема, Іван з Барселони.

"Українських коренів у мене немає, Іван у Іспанії ім'я дуже поширене, - каже він. – У Львові разом із другом по справах, от вирішив "Реал" зустріти. За кого завтра буду вболівати? Взагалі на батьківщині я вболівальник "Еспаньола", але в моєї команди напружені стосунки з "Реалом". Тому не знаю. За "Шахтар" нібито не можу, але й за "Реал" якось неправильно. Щось мені здається, що донеччани завтра виграють, "Реал" звичайно сильніший, але "Шахтареві" більш потрібно".

"Ситуація в "Реалі"? Так, вона дійсно напружена. У команди непрості стосунки із президентом клубу, але виключно через журналістів, які накручують цю ситуацію", - впевнений Іван.

Не міг не зачепити політичний момент, тим більше, що Каталонія хоче незалежності від Іспанії.

"Не думаю, що каталонцям буде краще жити окремо. Незалежність має різні боки, дуже багато нас єднає у рамках єдиної держави", - вважає він.

"Реал" тим часом вже прилетів.

"Йдуть, йдуть" - сигналить хтось, перебуваючи на чиїхось плечах. Появу Роналду зустрічають скандуванням реалівських гасел. "Мессі, Мессі!" - скандує хтось із натовпу. Так само вітають інших гравців. Але зробити селфі, тим більше взяти автограф у головної зірки мадридців нереально: його супроводжують двоє охоронців. Утім, тиску вболівальників не витримує Лука Модріч. Зупинившись на мить, не зміг йти далі, поки не зробив для всіх бажаючих автограф та фотосесію.

Автобус із командою теж певний час не може зрушити з місця, його обступили вболівальники.

"Звільніть дорогу, не перебігайте, дайте проїхати автобусу", - лунає з гучномовця поліцейської машини, що супроводжує.

Нагадаємо, матч "Шахтар" - "Реал" відбудеться 25 листопада на "Арені Львів". Початок о 21:45. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію зустрічі. Телевізійна відбудеться на ТРК "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Щоб побачити живцем "Реал", у Львові сідали одне на одного і ставали на візки для багажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути