неділя, 13 травня 2018 21:09

Що треба знати про перемогу Ломаченка над Лінаресом

 

Минулої ночі на арені "Madison Square Garden" в Нью-Йорку, США, Василь Ломаченко у десятому раунді нокаутував чемпіона світу за версією WBA у легкій вазі, венесуельця Хорхе Лінареса. Перед тим у шостому Василь сам побував у нокдауні. Вперше серед профі і вдруге у боксі. Gazeta.ua статистично підсумовує цей бій і заглядає трохи вперед.

Рекорди

Ломаченко встановив черговий світовий рекорд у боксі. Цього разу за швидкістю завоювання чемпіонського титулу в трьох вагових категоріях. Це йому вдалося зробити всього лиш у 12-му поєдинку. Він на шість боїв швидше підкорив третю категорію, ніж попередній рекордсмен, японець Казуто Іока – у квітні 2015 року. Ломаченко також став першим в історії українським боксером – чемпіоном світу у трьох вагових категоріях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко нокаутував Лінареса і встановив світовий рекорд

Третій після Кличків

Перемога принесла Ломі не тільки пояс WBA, а й дуже престижний - американського журналу "The Ring". Василь став лише третім українцем, що заволодів цим титулом. Раніше його здобували Віталій та Володимир Клички.

Інші досягнення

Лома довів свою переможну серію до 10-ти перемог. Зробив це виключно у чемпіонських боях. Також він перервав серію свого суперника. Лінарес виграв 13 боїв за понад шість років. Перемога дозволила Василеві піднятися на друге місце рейтингу боксерів незалежно від вагової категорії статистичного сайту boxrec.com – поступається тільки мексиканцеві Саулю Альваресу. А найголовніші очікування пов'язані із рейтингом журналу "The Ring". Його мають оновити на початку тижня. Лома наразі третій і після такої яскравої перемоги має шанс очолити цю найпрестижнішу в світі класифікацію. Вперше серед українців.

Найголовніші очікування пов'язані із рейтингом журналу "The Ring"

Другий нокдаун

Ломаченко вперше побував у нокдауні на профі-ринзі, а загалом вдруге. Попередній раз це сталося 12 років тому, у 2006 році, в фіналі міжнародного турніру пам'яті Семена Трестіна в Одесі. В першому раунді Василь пропустив удар від росіянина Володимира Родіонова і опинився на підлозі. Тоді, як і в бою з Лінаресом, Василь піднявся та нокаутував суперника.

Промоутер Василя Боб Арум оголосив дату і місце наступного бою українця – 25 серпня в Інглвуді, США. Найбільш імовірний суперник – чемпіон WBO мексиканець Раймундо Бельтран. Відтак Василь матиме шанс вперше вийти на об'єднавчий поєдинок. А далі він хоче бою за звання абсолютного чемпіона світу проти переможця зустрічі між чемпіоном WBC американцем Майкі Гарсія та чемпіоном IBF американцем Робертом Істером. Він має відбутися 28 липня.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про перемогу Ломаченка над Лінаресом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути