Ексклюзиви
середа, 16 січня 2019 20:11

Що треба знати про нового форварда "Динамо"

Що треба знати про нового форварда "Динамо"
Соль став гравцем "Динамо". Фото: sportnieuws.nl

Київське "Динамо" підписало 26 річного іспанського форварда голландського "Віллем II" Франа Соля. За повідомленням ЗМІ, трансфер гравця обійшовся у 3,5 мільйона євро. Іспанець у Києві суттєво покращить свою зарплату.

Цього сезону Соль є одним з кращих бомбардирів чемпіонату Нідерландів. Скаути київського клубу вже неодноразово їздили переглядати іспанського нападника. Переговори тривали доволі довго. Потрібно було узгодити всі деталі із попереднім клубом та підписати особистий контаркт із гравцем. Не дуже висока сума трансферу пояснюється тим, що контракт Соля із "Віллем II" вже завершувався. Тому попередній клуб Соля був зацікавлений у трансфері, щоб заробити хоч якість гроші. Серед претендентів на іспанського нападника називалися "Севілья", "Валенсія" та "Андерлехт".

Зазвичай іспанці дуже неохоче їдуть зі своєї країни. Це відбувається тільки, якщо за них готові платити великі гроші і пропонувати хороші особисті умови, і коли не можуть знайти себе на батьківщині в місцевих клубах. Фран Соль відноситься до другої категорії футболістів.

Фран Соль є вихованцем знаменитої школи мадридського "Реала". Але в системі "корольвського клубу" програв конкуренцію сьогоднішньому форварду "Челсі" та збірної Іспанії Альваро Мораті. Тому пішов здобувати досвід в Сегунду (другий за силою дивізіон Іспанії) в складі "Ов'єдо" і "Луго". Після чого отримав запрошення від "Вільярреалу", де також не зміг пробитися в першу команду. В основному грав за "Вільярреал В". В 2016 році вирішив поміняти Іспанію на Нідерланди підписавши контракт на три роки з "Віллем II".

Фран Соль є вихованцем знаменитої школи мадридського "Реала"

Новий клуб Соля важко назвати провідним у чемпіонаті Нідерландів. Це більше середняк, який не претендує ні на єврокубки, ні на виліт з вищого дивізіону.

Спочтаку у Соля не все виходило, йому потрібен був час на адаптацію в новій країні, звикнути до стилю футболу. Але з кожним матчем Соль виглядав все краще і краще. У "Віллем II" іспанський нападник досяг значного прогресу. А в цьому сезоні бореться за звання найкращого бомбардира чемпіонату з провідними форвардами країни.

2017 року Фран Соль був близький до переходу в інший український клуб - "Карпати". Тоді він тільки провів перший сезон в Нідерландах. Не все у нього виходило. Львівський клуб проводив селекцію під нового тренера Серхіо Наварро. Соль разом з Наваро працював разом в системі "Вільяерреалу". Сам гравець не проти переїхати до Львова, але з агентами гравцями так і не вдалося домовитися остаточно.

У житті Соля все також було не так просто. 2017 року йому поставили діагноз - рак яєчок. Футболістові пощастило, що його пухлина була виявлена на ранніх стадіях і виявилася ще не злоякісною. Тому після місяця лікування Фран Соль повернувся на поле. Фран підходить максимально під сьогоднішній стиль "Динамо" і філософію Олександра Хацкевича. Він уже сформований нападник, знаходиться в кращому своєму віці.

Максимально заточений на ворота суперників. Прекрасно грає головою, здатний діяти на випередження, має досить непогану швидкість. Нападник, який одним дотиком може вразити ворота суперника. При тому, Соль - працьовитий форвард, який виконує багато чорнової роботи, намагається чіплятися за всі можливі м'ячі. Досить стійкий психологічно, зданий проявляти власний характер.

2017 року гравцю поставили діагноз - рак яєчок

З недоліків в першу чергу варто відзначимо технічну складову. Не можна назвати Соля надзвичайним дриблером. Напевно, що через не найкращу роботу з м'ячем він не зміг себе знайти в Іспанії.

Зараз ситуація така, що контракт Соля з "Віллем II" діє до кінця цього сезону. Але клуб ще має автоматичну можливість продовжити контракт на рік. Сам футболіст не проти подальшого переходу, але вважає, що клуб за нього повинен отримати гроші. Це все нагадує ситуацію, яка минулої зими була з Вербичем. Тоді контаркт словенця з "Копенгагеном" теж був тільки на півтора сезони. Датчани змушені були його продати розуміючи, що далі ціна буде тільки падати

Додаткові ризики з підписанням Франа Соля полягають в тому, що гравці з Іспанії не дуже добре адаптуються в "Динамо". Свого часу так нічого і не показав у Києві іспанець Лукас Перес (хоча після цього став лідером "Депортіво" і навіть перейшов в "Арсенал"), або аргентинець з "Вільярреалу" Марко Рубен (в Аргентині став кращим бомбардиром). Олександр Хацкевич досить складно працює з легіонерами. Варто також звернути увагу, що першість Нідерландів дуже істотно відізняються по стилю від чемпіонату України. У "Ерадівізі" більше відкритий футбол, ніхто не грає виключно на оборону, як це практикується в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бразильський легіонер приєднався до "Динамо"

Після підписання Соля перспективи молодих нападників клубу Русина та Супряги у першій команді виглядають не дуже переконливо. Якщо Супрязі лише 18 і він у команді тільки пів року, то 20 річному Русину варто задуматися над орендою до іншого клубу.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про нового форварда "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути