субота, 17 жовтня 2020 08:09

Що треба знати про бій Ломаченко-Лопес

 

В ніч проти неділі, 18 жовтня, на арені MGM Grand в Лас-Вегасі, США, відбудеться велика подія у світовому боксі - бій за звання абсолютного чемпіона світу у легкій вазі. В ньому зустрінуться чемпіон світу у трьох вагових категоріях і володар трьох чемпіонських поясів у легкій вазі 32-річний Василь Ломаченко і на 9 років молодший Теофімо Лопес. В американця є один пояс, яким він володіє менше року. Gazeta.ua виділяє важливі деталі мегафайту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 17 жовтня, Ломаченко - Лопес. Як закінчиться бій?

Перший із ТОП-10

Спорт і, зокрема, бокс потихеньку виходять із "коронавірусної сплячки". В неділю Василь Ломаченко стане першим із чільної десятки рейтингу найкращих боксерів сучасності за версією американського журналу The Ring, хто проведе бій у нинішньому році.

Ломаченко поступається в рейтингу лише мексиканцеві Саулю Альваресу. Лопес відсутній у ТОП-10 рейтингу незалежно від вагової категорії. Він - №1 у класифікації легкої ваги, у якій Василь Ломаченко володіє престижним поясом The Ring.

Лома - фаворит

Переважна більшість фахівців віддає перевагу українському боксерові. А переважна більшість з тих, хто ставить на Василя, переконані у його перемозі за очками. Після офіційного зважування і дуелі поглядів відсоток тих, хто вірить у перемогу Ломаченка, зросте ще більше. Василь був надзвичайно впевненим і просто знищив суперника своїм поглядом, чітко показавши, хто насправді в домі господар. Суперник помітно нервував. Тож перший символічний раунд за українцем.

Різниця в досвіді

Лома має колосальну перевагу над Лопесом в досвіді - як на любительському ринзі, так і на професійному. Серед професіоналів обоє провели однакову кількість боїв - по 15. Але в українця лише один з них був не чемпіонським - перший. В американця - лише один чемпіонський, останній.

Козирі суперників

Лопес переважає Ломаченка в габаритах, виглядатиме в бою важчим і більшим. Він крупний легковаговик, натомість Лома насправді боксер з попередньої вагової категорії. Молодий американець є великим талантом, впевнений у собі, з динамітом в обох кулаках. Лома ж більш майстерний, технічний, швидкий, різноманітний і варіативний. Він спритніший, хитріший і з вищим боксерським IQ.

Тренерська дуель

В кутах обох боксерів будуть їхні батьки, які і зробили їх тими, ким вони нині є. Недаремно зображення тренерів розмістили на одній з офіційних афіш поєдинку. Протистояння тренерської думки, тактики, мотивації і налаштування, зрештою впевненості і спокою - за цим теж буде надзвичайно цікаво спостерігати.

В суперників - відверта взаємна неприязнь. І це теж додає родзинки бою

Бій "дозрів"

Лопес - гострий на язик, вміє привертати до себе увагу. Він багато разів словесно ображав Ломаченка, пробував вивести його з себе. І досягнув цього. Василь хоче його не просто перемогти, а покарати за все сказане. В суперників - відверта взаємна неприязнь. І це теж додає родзинки бою, який буде не лише спортивним протистоянням, але й особистісним. Добре, що цей бій організували тепер, а не пізніше. Трешток Лопеса повторюється і давно набрид. Тому зараз якраз час ставити крапку.

Прогноз

Перша половина бою очікується конкурентною, нервовою і з великою внутрішньою напругою. Суперники діятимуть з дистанції. Ломаченко буде вкрай обережним і намагатиметься перевести бій в пізні раунди. Лопес же захоче вирішити все до середини бою, йтиме на загострення, ризикуватиме. Прогнозуємо, що злам настане у 7-8 раундах, тоді Ломаченко стане повноправним господарем ситуації і або доведе бій без зайвого ризику до перемоги за очками, або завершить його достроково - нокаутом чи відмовою кута американця від продовження поєдинку.

В разі перемоги Ломаченко стане другим в історії українського боксу абсолютним чемпіоном світу. Першим у 2018 році "абсолютом" став боксер першої важкої ваги Олександр Усик. Якщо українець переможе красиво, яскраво і видовищно, цілком може повернутися з наступного тижня на перше місце рейтингу боксерів незалежно від вагової категорії - за найпрестижнішою версією The Ring.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про бій Ломаченко-Лопес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути