Ексклюзиви
четвер, 25 червня 2020 21:00

Що треба знати про 16-річного воротаря-героя "Ворскли"

Що треба знати про 16-річного воротаря-героя "Ворскли"
Після матчу проти "Маріуполя" про Павла Ісенка дізналася все футбольна Україна. Фото: Інстаграм Павла Ісенка.

25 червня полтавська "Ворскла" стала фіналістом Кубку України . Причина - 16-річний воротар Павло Ісенко. Що треба про нього знати?


Ісенко - тільки 3-4 воротар "Ворскли". Основним голкіпером команди є володар молодіжного Кубка світу Дмитро Різник, який зміг витіснити більше досвідченого Олександра Ткаченка. Також у клубі є Данило Канівцев, який зараз травмований, але має досвід виступів на рівні УПЛ.

Матч проти "Маріуполя" став для Ісенка дебютним у дорослому футболі. Попередній тренер "Ворскли" Віталій Косовський "підтягував" Дмитра до першої команди, беручи на гостьові ігри в ролі третього воротаря.

Максимов два тижні готував воротаря до серії пенальті

Новий тренер Юрій Максимов робить ставку на Різника. Ісенко провів тільки одну хвилину під час офіційних матчів, вийшовши суто на серію пенальті проти "Маріуполя". До цього Максимов готував його два тижні.

Зріст Ісенка -192 см. Попри вік - він психологічно стійкий. Немає жодних проблем із реакцією, грою на лінії та на виходах. Вихованець "Ворскли", пройшов всі щабелі клубної Академії, грав за юнацьку та молодіжну команди.

Викликається до збірної України серед гравців 2003 року народження – там основний воротар. Тренує команду Олександр Петраков, чемпіон світу-2019 серед 20-річних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про друга доньки Ігоря Суркіса


"Ворскла" вдруге гратиме у фіналі Кубку України. 2009-го тодішня команда Миколи Павлова перемогла "Шахтар". Цьогоріч вирішальний матч проти київського "Динамо" запланований на 8 липня.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про 16-річного воротаря-героя "Ворскли"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути