четвер, 23 травня 2019 08:00

Що потрібно знати про юнацький Кубок світу, який стартує в Польщі

Що потрібно знати про юнацький Кубок світу, який стартує в Польщі
Юнацька збірна України Ю -20 - повністю тренерська команда Олександра Петракова.

Сьогодні 23 травня в Польщі стартує юнацький Кубок Світу серед 20 річних гравців. Турнір пройде у 10 польських містах. Участь в змаганнях візьмуть 24 збірних, які будуть розділенні на 6 груп. Дві перші команди в групах, а також чотири найкращі команди вийдуть до плей –оф турніру

Минулий переможець цього турніру збірна Англії не зможе захистити свій титул, бо програла стикові матчі Норвегії, а на Кубку Європи у Фінляндії серед 19 річних минулого року не змогла вийти із групи.

Збірна України потрапила на Кубок світу завдяки третьому місцю на Кубку Європи серед 19 річних в минулому році, який дозволив кваліфікуватися на турнір.

Збірна України потрапила на Кубок Світу завдяки вдалому виступу минулого року на Кубку Європи

Певний досвід участі у подібних турнірах в України вже є. У 2015 році в Новій Зеландії українців вже брали участь у подібному турнірі. Зайняли перше місце в групі, випередивши США, М'янму та Нову Зеландії. Але у 1/8 програли Сенегалу в серії пенальті.

У 2019 році підопічні Олександра Петракова потрапили в групу "D", де суперниками українців будуть США, Катар та Нігерія. За правилом жеребкування в кожній із гру мають бути представники різних континентів. 24 травня Україна зіграє проти США, 27 проти Катару, а 30 проти Нігерії.

Під час підготовки до юнацького Мундіалю збірна України провела два товариські матчі. Обидва матчі закінчилися внічию - 1:1. Спочатку проти "Колоса" з Ковалівки, одного з лідерів першої ліги, а потім проти однолітків з ПАР.

Заявка збірної України не особливо відрізняється від тої, що була рік тому на юнацькому Кубку Європи. Кістяк команди зберігся. На жаль, через травму не допоможе провідний захисник команди та один із її лідерів 19 річний Віталій Миколенко. Захисник "Динамо" в таборі збірної отримав травму, яка залишила його поза футболом на тиждень, що не дає йому можливості зіграти в Польщі. Хоча до матчів національної збірної України має відновитися.

Через травму на турнірі не зіграє Віталій Миколенко

Зможе допомоги збірній 18 річний фланговий півзахисник "Шахтаря" Олексій Кащук, який минулого року до Фінляндії не поїхав через травму. Окремо стоїть постать Андрія Луніна. В цьому сезоні воротар "Леганеса" майже не грає за свій клуб. Пропустив підготовку до Кубку світу через позицію клубу не відпускати гравця. Крім того, Лунін останні півтора року викликається до національної збірної, грає за молодіжну команду. Був в еліт – раунді з 1998 роком, але із 1999-2000 роком народження гравців майже ніколи не грав. Чи буде це підсилення для збірної? Воротар та захисники мають бути зіграними, розуміти один одного. При тому, що основний воротар команди Петракова динамівець 20 річний Владислав Кучерук не дає сумнів у своїй надійності.

Загалом, гра юнацької збірної України Ю -20 носить відверто закрити характер. Олександр Петраков будує гру команду від оборони. На поле виходять відразу три централі захисники. Тому втрата Миколенка є доволі болючою. Атака будується через швидкі та індивідуальні дії гравців, особливо через фланги.

Головною зірочкою юнацької збірної України є 19 річний форвард "Динамо" Владислав Супряга. Саме після вдалого юнацького Кубка Європи у Фінляндії минулого року він перейшов із "Дніпра -1" в "Динамо". На флангах півзахисту важливу роль відіграють 18 річний динамівець Георгій Циатіїшвілі та його одноліток Олексій Кащук із "Шахтаря". Мозговим центром у середині поля є 20 річний Сергій Булеца із "Динамо" та Олексій Хахльов з іспанського "Алавеса". Лідером захисту є 20 річний динамівець Денис Попов.

Головною зіркою збірної України є Владислав Супряга

Збірна України має власний малюнок гри, власні принципи. Кістяк збірної вже сформовано давно. Тому зіграність та раціональний стиль футболу є сильною стороною українців. Олександр Петраков вже виводив юнацьку збірну на подібний форму. Минулого року грав на Кубку Європи серед 19 річних. Україна повинна розраховувати на вихід із групи, а от вже у плей –оф буде багато чого залежати від суперника. Враховуючи третє місце минулого року цієї команди на Кубку Європи – ніякої недооцінки наша збірна не буде мати. Навпаки, до України будуть відноситися налаштовуватися по повній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Нідерландів - переможець юнацького Кубка Європи

Кубок Світу в Польщі серед 20 річних розпочнеться 23 травня та буде тривати до 15 червня.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про юнацький Кубок світу, який стартує в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути