субота, 15 червня 2019 08:03

Що потрібно знати про фінал молодіжного Кубка світу Україна — Корея

Сьогодні збірна України зіграє у фіналі молодіжного Кубка світу проти Кореї.

Команда Петракова на турнірі в Польщі поки не знає смаку поразок. У 6 матчах 5 разів перемогли та раз зіграли в нічию. Позаду залишилися такі сильні збірні, як Колумбія, Італія, Нігерія. Для перемоги залишилося тепер зробити тільки один крок.

Вже по традиції молодіжного Кубка світу Gazeta.ua звернулася до скаутуа італійського "Кальярі" Алекса Великих, щоб він поділився власними думками на рахунок матчу за участі збірної України.

"За титул володаря Кубка світу серед 20 річних в Польщі поборються азіатська і європейська збірні.Такий й фінал є великою несподіванкою для експертів. Я думаю, що навряд чи хто перед стартом турніру міг прогнозувати такий фінальний матч у Лодзі.

України та Корея схожі за манерою гри команди, які віддають перевагу грати другим номером. Тому фінал обіцяє бути максимально напруженим. Варто очікувати великої кількості тактичних ходів, малої кількості ризиків від обох команд та відсутність видовищності. Результат в цій грі надзвичайно важливий для обох суперників. Тому не варто чекати явної переваги однієї з команд, або великої кількості голів

Не варто чекати у фіналі видовищної гри


Команди порівняно недавно зустрічалися. Це було в березні 2019 року. Україна та Корея готувалися якраз до польського Мундіалю, тому зіграли один проти одного товариську гру. Той матч завершився мінімальною перемогою українців 1:0. Гол забив один із лідерів збірної України на турнірі в Польщі Сергій Булеца.

З того часу особливих змін жодна з команд не перетерпіла. Тренери, побудова гри, склад залишився приблизно той самий. Найбільші зміни відбулися в українців в середині поля. В першу чергу через те, що Хахльов в Польщі поступився місцем в складі Чеху. Також вже по ходу Мундіалю Сікан витіснив Супрягу з основного складу.

Розуміючи консерватизм Петракова в плані ігрової моделі, схем і складу не варто чекати від цього ніяких сюрпризів у фінальній грі. Звичайно, що за виключенням дискваліфікованого Попова. Це може стати найбільшою проблемою для України на всьому турнірі. Хоча Петраков вже показав. Що для нього немає незамінних гравців.

Для Петракова немає незамінних гравців.

У цьому матчі своєї збірної не зможе допомогти основний центральний захисник України та напевно справжній гравець відкриття цього мундіалю - Попов. Денис не зіграє через вилучення в попередній грі проти Італії. Звичайно, що це велика ігрова втрата для українців. Крім того, не варто забувати про лідерські якості Попова та вміння діяти на стандартах біля чужих воріт. Не кожен захисник може забити відразу 3 мячі на турнірі.


Відсутність Попова, частково компенсує повернення після дискваліфікації іншого талановитого гравця – Георгія Цітаішвілі. Звичайно, що позиції у них зовсім різні. Якщо Попов – центральний захисник, то Цітаїшвілі – гравець атаки. На цьому турнірі від Георгія чекали більшого. Для гравця "Динамо" цей турнір зовсім нерівним. Були хороші матчі та відрізки, а місцями не все виходило. Думаю, що відпочивши у півфіналі. Набравшись сил та спортивної злості Цітаїшвлі може стати одним з героїв фіналу.

Автор: https://dynamo.kiev.ua
  Динамівець Цітаїшвілі має шанси стати героєм фіналу
Динамівець Цітаїшвілі має шанси стати героєм фіналу

Дуже важливий момент фіналу полягає в тому, що Корея дуже підходить для України в плані атаки. Центральні захисники суперника українців є найслабшою ланкою команди. Якщо врахувати вміння Сікана шукати свій момент, тиснути на суперника – команді Петракова може мати з цього дивіденди. При тому, що гра на другому поверсі є явно не сильною стороною корейців. Шкода, що Попов з його вмінням грати на стандартах біля чужих воріт пропустить гру.

Корея свою атакує переважно лівим флангом. На цій позиції грає правоногий гравець, тому варто очікувати, що він буде зміщатися та намагатися загрожувати дальніми ударами воротам Луніна. Центральний форвард силового плану, який заточений на флангові передачі. Захисники українців мають його не програти фізичну боротьбу біля власних воріт.

Найбільша зірка команди Чанг Ін Лі з " Валенсії". Цей гравець у 18 років вже оцінюється у 10 мільйонів євро. Діє на позиції 10 номера, або другого форварда. Дуже прудкий та технічний гравець. Важливо, щоб його гарно тримали наші півзахисники.

Автор: ФІФА
  Канг Ін Лі - лідер Південної Кореї
Канг Ін Лі - лідер Південної Кореї

Південна Корея не є тим суперником, якого не можна перемагати. Однак Україні потрібно максимально сконцентруватися. Важливо, щоб всі емоції після перемоги над Італією залишилися в минулому. Україна має зіграти з холодною головою та гарячим серцем. Для Петракова та його гравців – це шанс стати кращою збірною у своїй віковій категорії у світі. Другого такого вже ніколи не буде. Гравці повинні розуміти, в якому матчі вони грають.

Я вважаю, що Україна – фаворит в цьому фіналі. Тільки хлопці Петракова мають довести це на полі. Для гравців – це шанс отримати можливості вже у дорослому футболі. Щиро бажаю кожному знайти себе в футболі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА відкрив справу проти збірної України

Фінал молодіжного Кубка світу між Україною та Південною Кореєю пройде в польському місті Лодзь 15 червня. Початок гри о 19.00

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про фінал молодіжного Кубка світу Україна — Корея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути