неділя, 14 лютого 2010 10:45

Словацька біатлоністка створила сенсацію у першій гонці Олімпіади

Словацька біатлоністка створила сенсацію у першій гонці Олімпіади

У Вістлері розіграний перший комплект олімпійських нагород у змаганнях з біатлону. І перша ж гонка подарувала першу ж сенсацію. Олімпійською чемпіонкою стала словацька спортсменка Анастасія Кузьміна, яка до сьогоднішнього дня всього двічі піднімалася на подіум етапів Кубка світу, і при цьому - жодного разу на найвищий його ступінь.

І треба ж було трапитися такому, що перша перемога в кар"єрі була здобута на олімпійській трасі. Нагадаємо, що перед Новим роком Кузьміна перенесла операцію на зламаному пальці, що змусило її пропустити два перші січневі етапи Кубка світу і скорегувати підготовку до Олімпіади.

Більш того, 25-річна спортсменка перемогла з одним промахом, обійшовши за швидкістю саму Магдалену Нойнер. Третьою з чистою стрільбою, і також сенсаційно, стала француженка Марі Дорен.

Взагалі, щільність результатів вражала. У хвилині від часу переможниці помістилося більше 20-ти біатлоністок. Приємно, що при такій щільності знайшлося місце для вдалого виступу і українських спортсменок.

Причому кращою в нашій команді стала Оксана Хвостенко, для якої спринтерські гонки цього сезону стали вразливим місцем. Але багаторічному лідерові нашої команди вдалося пройти чисто обидва вогняні рубежі, і зайняти підсумкове 11-е місце, зберігаючи непогані шанси на гонку переслідування, яка відбудеться в суботу. В решти наших дівчат стрільба склалася менш вдало, але навіть при цьому всі вони розташувалися в очковій зоні.

Не забуваємо, що ця гонка також йшла в загальний залік Кубка світу. Лідер сезону Хелена Йонссон, як і передбачали напередодні Олімпіади, у Ванкувері показує дещо менш упевнені виступи і дає шанс переслідувачам наблизитися до себе в загальному заліку.

Йонссон стала 12-ою, але скористатися осічкою лідера змогла лише Магдалена Нойнер, яка завдяки сріблу піднялася на третю сходинку в Кубку світу. До речі, решта представниць збірної Німеччини гонку провалили, дружно фінішувавши в кінці третього десятка. І унаслідок цього провалу німецька збірна упустила лідерство в заліку Кубка націй, пропустивши на першу сходинку команду Росії.

В неділю у Вістлері відбудеться спринтерська гонка у чоловіків.

Олімпіада-2010.

Біатлон.

Спринт.

7,5 км.

1. Анастасія Кузьміна (1+0) 19:55.6

2. Магдалена Нойнер (0+1) +1.5

3. Марі Дорен (0+0) +10.9

...

11. Оксана Хвостенко (0+0) +43.3

18. Олена Підгрушна (0+1) +51.7

23. Валя Семеренко (0+2) +1:12.7

34. Віта Семеренко (0+3) +1:46.7

За матеріалами Biathlon.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Словацька біатлоністка створила сенсацію у першій гонці Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути