неділя, 16 червня 2019 08:35

"Шкода, що ми розлучаємося" – Петраков

"Шкода, що ми розлучаємося" – Петраков
Тренер України назвав себе найщасливішою людиною

Головний тренер збірної України U-20 Олександр Петраков прокоментував перемогу в фіналі чемпіонату світу.

- Я ще нічого повністю не усвідомив. Напевно, все прийде пізніше. Це був найважливіший матч у моєму житті. Що відчуваю? Я щаслива людина, - слова Петракова наводить "Трибуна"

Після матчу зателефонував президент Володимир Зеленський, поговорив з нашим капітаном і привітав команду. Подзвонив Шевченко. Скажу відверто - це заслуга всієї Федерації футболу. Нам допомагало багато людей.

- Досі Сікан був кращим бомбардиром команди з 4 м'ячами, а Супряга не забив жодного. Як ви відчули, що сьогодні він заб'є два голи?

Зараз дуже багато журналістів, яких я називаю "страшилками". Вони рахують відсотки, але в футболі ніхто не відміняв чуйку. Відчував, що потрібно поставити Супрягу і Цітаішвілі. Відчував, що потрібно поставити Хахльова.

Після виграшної гри з Італією зробив зміни. Про жінок говорять, що вони повинні бути як непрочитана книга. Таким повинен бути і тренер. У мене була чуйка, але я вирішував не один, а зі своїми помічниками. Ми завжди приймаємо рішення разом з тренерським штабом.

- У кого з ваших гравців може бути майбутнє в першій збірній України?

Скажу вам зі свого досвіду. Виділяти когось - це невдячна справа. Я зранку поговорив з хлопцями. Сказав їм, що у них може бути чудове майбутнє. Вони відчули, що таке світовий футбол. Потрібно не боятися труднощів і йти далі. Ні в якому разі не можна зупинятися і вибирати для себе зручне середовище. Потрібно йти вперед.

Я завжди кажу, що ми сильні командою. У нас була єдина і дружна сім'я. Шкода, що завтра ми розлучаємося. Ми стали як родичі. Як буде далі, все залежить від футболістів.

- Ви були впевнені в перемозі після пропущеного м'яча?

Я був впевнений. Була прикра помилка, але в футболі без помилок нічого не буває. Інакше всы б завжди грали на 0:0. Футбол складається з ланцюжка помилок. Сьогодні я чомусь був упевнений, що ми виграємо. І хлопці це довели. Пишаюся, що я тренував цю команду і цих хлопців.

- Що вас чекає в майбутньому?

Я вже набрав команду U-16. Після відпустки продовжу з нею працювати, - сказав Петраков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські чемпіони подякували Кирилові Дришлюку

\Вчора збірна України стала чемпіоном світу, обігравши в фіналі збірну Південної Кореї - 3:1.

Зараз ви читаєте новину «"Шкода, що ми розлучаємося" – Петраков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути