Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2018 13:17

Син загиблого на Донбасі бійця є одним із лідерів юнацької збірної України

Юнацька збірна України вийшла у півфінал Кубка Європи серед 19-річних. Випередивши такі грізні збірні, як Англії та Франції на груповій стадії. Серед гравців "Динамо", Шахтаря" та "Дніпра" , які зазвичай складають основу юнацьких та молодіжних збірних, в стартовому складі грає Кирило Дришлюк із скромної "Зірки" з Кропивницького.

Як не дивно, саме Дришлюк є одним із найдосвідченіших гравців юнацької збірної. У 18 років він має 26 матчів в УПЛ виступаючи у складі "Зірки. На жаль, команда вилетіла в Першу лігу, але звинувачувати в цьому 18-річного гравця точно не варто. На противагу цьому, партнери Дришлюка грають у Другій лізі, молодіжних першостях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна перемогла Туреччину і вийшла у півфінал Євро-2018 U-19

В команді Петракова в середині поля грає два гравці. Провідну роль відіграє Олексій Хахльов. Він має добре бачення поля, пас. Більше займається побудовою атаки. Із ним в парі повинен грати півзахисник орієнтований на захист та виконання чорнової роботи. За це місце між собою конкурують Беляєв із "Дніпра" та Дришлюк із "Зірки". На Євро саме Дришлюк грає в основному складі. Наша юнацька команда пропустила тільки 2 м'ячі у трьох матчах. Це заслуга не тільки надійності захисників та воротаря, але і впевненої гри Дришлюка в середині поля.

  Кирило Дришлюк, опорний півзахисник збірної України U19
Кирило Дришлюк, опорний півзахисник збірної України U19

Павло Дришлюк є уродженцем міста Бориспіль. Виховувався в Академії київського "Динамо". 2016 року перейшов у систему "Зірки". У Києві не бачили перспектив у цьому гравцеві. Відразу почав грати за першу команду в "Зірці". Була невизначеність із гравцями першої команди, тому шанс отримували молоді футболісти. За свою можливість Дришлюк вхопився обома руками. Діє на позиції опорного півзахисника. Непоступливий, працьовитий, дисциплінований. Враховуючи те, що команда із Кропивницького понизилася в класі, а юнацька збірна вдало виступила на великому турнірі, має всі шанси після Кубка Європи перейти до хорошої європейської команди. Скаути європейських команд дуже уважно слідкують за молодими гравцями на таких турнірах. Якщо претендувати на молодих гравців "Динамо" чи "Шахтаря" їм буде важко, то Дришлюк без проблем є в зоні доступу.

Кирило поки що формується як гравець, але хотів би відмітити його непоступливий характер, бажання боротися до кінця.

"Слідкую за Дришлюком протягом останніх двох сезонів – каже польський агент Міхал Глинський. – В першу чергу я на нього звернув увагу, через його зовсім юний вік. Зазвичай, в Україні мало довіряють молодих гравцями, а тут 17-18 річний хлопець грає та ще й на такій важливій позиції в середині поля. На рівні дорослих гравців Дришлюк. Поки ще Кирило формується як гравець, набирається досвіду, йому ще важко протистояти набагато старшим візаві, але хотів би відмітити його непоступливий характер, бажання боротися до кінця. Мені він за манерою гри нагадує чимось Тараса Романчука, який в Польщі має дуже гарну пресу. Зараз Дришлюку варто обрати для себе правильний варіант продовження кар'єри та ще більше працювати на тренуваннях. Потенціал у нього є хороший".

Батько Кирила загинув на війні 2014 року. Його певний час вважали зниклим безвісти, а потім таким, що загинув. Екіпаж літака підполковника Костянина Могилка отримав завдання провести розвідку над тоді ще окупованим Слов'янськом. Борт був помічений та підбитий бойовиками. Удар ракети прийшовся у правий двигун. Вогонь перейшов на праве крило. Літак почав подати. Рятуючи життя молодших членів екіпажу (3 людей врятувалися, зістрибнувши із парашутом) та відводячи небезпеку від жилого сектору, села Пришиб, командир борту підполковник Могилко, борт-механік майор Дришлюк та прапорщик Потапенко, радист Момот залишалися на літаку до кінця, намагалися посадити його.

Але відвалилося крило літака, що нівелювало всі спроби посадити літак. Борт був знищений, всі, хто залишався в ньому, загинули. Тіла Могилка, Момота, Потапенка були ідентифіковані та поховані, а от тіло Дришлюка знайти так і не вдалося. 2015 року його визнали таким, що загинув.

  Павло Дришлюк, героїчно загинув рятуючи молодших членів екіпажу.
Павло Дришлюк, героїчно загинув рятуючи молодших членів екіпажу.

На превеликий жаль, вся ця історія стала відомою в спортивному просторі тільки перед стартом в юнацькому Кубку Європи. Хоча насправді вона заслуговувала на увагу раніше. Історією родини Дришлюків має гордитися вся країна.

Матч збірної України U19 відбудеться сьогодні о 15:00. У півфіналі юнацького Євро-2018 Україна протистоятиме одноліткам з Португалії.

Зараз ви читаєте новину «Син загиблого на Донбасі бійця є одним із лідерів юнацької збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути