середа, 14 березня 2012 08:40

Сім голів "Баварії", покер Гомеса: команда Тимощука розтрощила "Базель" в Лізі чемпіонів

Сім голів "Баварії", покер Гомеса: команда Тимощука розтрощила "Базель" в Лізі чемпіонів

Матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА між "Баварією" і "Базелем" перетворився на таку собі каральну акцію. Вчинивши гостям принизливий розгром, німецький гранд покарав суперника за зухвалий результат у першій зустрічі, нагадавши іншим, що завдання виходу в фінал, який пройде на домашній "Арені Мюнхен", з нього ніхто не знімав.

Зазнавши несподіваної поразки в Швейцарії, баварці вирішили, що сюрпризи їм більше не потрібні, і з самого початку направили всю свою міць на ворота Янна Соммера. Захист "Базеля" скрипів і тріщав. Один тільки Ар'єн Роббен у стартові хвилини не раз і не два вривався у штрафний майданчик гостей по правому флангу, і, як результат, відкрив рахунок. Голландець підібрав м'яч, що відскочив від захисника після удару Томаса Мюллера, і холоднокровно вразив ціль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу.Тимощук допоміг "Базелю" нокаутувати "Баварію"

Це зняло з господарів напругу, не вплинувши при цьому на їх натхнення. "Баварія" продовжувала насідати на ворота швейцарців і давала зрозуміти, що другий гол - питання часу, і часу найближчого. Протягом декількох хвилин два слушні моменти випали на долю Маріо Гомеса, а на 22-й хвилині після кутового Роббена з лінії воротарського кіпера головою "розстрілював" Мюллер, але перший номер "Базеля" зіграв надійно.

Німці й надалі активно комбінували на половині суперника, дозволяючи гостям лише зрідка переходити з м'ячем центр поля. "Базель" не справлявся з шаленим темпом гри, і вже до 30-ї хвилині баварці вели по ударах у ворота - 8:0. І все ж ближче до кінця тайму у підопічних Хайко Фогеля стали проходити рідкісні контратаки. В найнебезпечнішій з них вище воріт пробив Александр Фрей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦСКА врятувався на останній хвилині матчу з "Реалом"

Відповідь мюнхенців була нещадною. Спочатку Роббен підібрав м'яч на правому краю і навісив у штрафний, де Мюллер вискочив із-за спини захисників і витончено пробив у ближній кут. Рахунок 2:0 протримався всього дві хвилини, оскільки тут же спрацював штрафний, поданий Тоні Кроосом. "Опорник" навісив на Хольгера Бадштубера, захисник у дотик прострілив уздовж воріт, а на дальній стійці передачу замкнув Гомес.

Свисток на перерву застав "Баварію" в атаці, але те, що вона не встигла зробити в першому таймі, трапилося у другому. На 50-й хвилині Франк Рібері увінчав прорив по лівому краю пасом на Гомеса, який у стрибку відправив м'яч точно в ближню "дев'ятку". "Базелю" залишалося лише постояти за честь клубу, але вийшло все навпаки.

Дует Рібері-Гомес спорудив згодом іще два голи. Форвард збірної Німеччини спочатку замкнув навіс головою, а на 67-й хвилині ногою вколотив м'яч під поперечину. Таким чином, Гомес зробив покер і довів кількість своїх голів у цьому розіграші турніру до дев'яти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мессі забив п'ять голів "Байєру" в Лізі чемпіонів

На цьому нападник вгамувався, але, на жаль для "Базеля", у складі баварців грали й інші герої. Наприклад, Бастіан Швайнштайгер відзначився витонченою передачею на Роббена, який уклав Соммера на газон і провів сьомий м'яч у ворота бідолашних гостей.

Реабілітація укупі з акцією залякування "Баварії" вдалася на всі сто, і тепер команда Юппа Хайнкеса може з почуттям упевненості готуватися до жеребкування вирішальної стадії плей-офф, яка відбудеться 16 березня в Ньоні, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Ліга чемпіонів

1/8 фіналу

Матч-відповідь

Баварія Німеччина - Базель Швейцарія - 7:0 (3:0, 4:0)

Голи: 1:0 - Роббен (11), 2:0 - Мюллер (42), 3:0 - Гомес (44), 4:0 - Гомес (50), 5:0 - Гомес (61), 6:0 - Гомес (67), 7:0 - Роббен (81).

БАВАРІЯ: Нойер, Дж. Боатенг, Л. Густаво, Бадштубер, Лам, Рібері (Праньїч, 79), Алаба, Кроос, Мюллер (Швайнштайгер, 70), Роббен (Тимощук, 82), Гомес.

БАЗЕЛЬ: Соммер, Абрахам, Драгович, Пак Чжу Хо, Кабрал, Шачирі (Зуа, 80), Г. Джака, Ф. Фрай (Штокер, 61), Штейнхофер (Ф.Деген, 70), А. Фрай, Штреллер.

Попередження: Штреллер (60), Кабрал (73), Дж. Боатенг (80).

Перший матч - 0:1.

Зараз ви читаєте новину «Сім голів "Баварії", покер Гомеса: команда Тимощука розтрощила "Базель" в Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути