четвер, 15 травня 2014 12:35

"Севільський цирульник" по-туринськи або тінь "батька" Гуттманна: як іспанці виграли Лігу Європи
50

Фото: Reuters

Іспанська "Севілья" 14 травня у фіналі Ліги Європи, який проходив у Турині, обіграла в серії пенальті португальську "Бенфіку" з рахунком 4:2, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Матч видався з мінімальною кількістю дійсно небезпечних моментів. Команди діяли вкрай обережно. У другому таймі "Севілья" стала діяти трохи більш активно, але для хоча б одного гола цього не вистачило. Так само як і "Бенфіці". У результаті - логічні 0:0. Також завершилося і додатковий час.

Все вирішилося в серії пенальті. Вже в другій серії ударів гравець "Бенфіки" Оскар Кардоссо пробив слабо і португальський воротар "Севільї" Бету зумів відбити м'яч рукою. А в третій серії удар Родріго також прийшовся в Бету. Гравці "Севільї", в свою чергу, не промахувалися . У результаті - 4:2 на користь іспанського клубу. Переможний гол на рахунку Гамейро.

Таким чином, "Бенфіка" в черговий раз не зуміла зняти прокляття Бели Гуттманна, з яким двічі - в 1961 і 1962 роках - вигравала Кубок європейських чемпіонів. Тренер потім залишив команду через розбіжності з керівництвом. Прощаючись, сказав: "У наступні сто років "Бенфіка" без мене ніколи не виграє Кубок європейських чемпіонів". Після цього "Бенфіка" п'ять разів грала у фіналах Кубка Чемпіонів і всі п'ять програла (1962/63, 1964/65, 1967/68, 1987/88, 1989/90). Більш того, прокляття двічі спрацювало і в Лізі Європи. Останній раз - рівно рік тому, 15 травня 2013 року, коли "Бенфіка" програла "Челсі" у фіналі з рахунком 1:2.

Зараз ви читаєте новину «"Севільський цирульник" по-туринськи або тінь "батька" Гуттманна: як іспанці виграли Лігу Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути