середа, 05 січня 2022 21:00

Шевченкові треба продемонструвати свої бійцівські якості

Шевченкові треба продемонструвати свої бійцівські якості
Шевченко не знає смаку перемог у Серії "А"Фото: Reuters

Колишній тренер "Таврії" Олег Федорчук розповів про перспективи головного тренера "Дженоа" Андрія Шевченка та оцінив вірогідність того, що фахівець очолить збірну Польщі.

— Шевченко спонтанно ухвалював рішення про роботу з генуезьким клубом. І це був дуже великий ризик. До цієї команди слід варто було застосувати шокову терапію, декого з вікових гравців поставити на місце. У нинішній складній ситуації йому не варто відволікатися на якісь розмови про збірну Польщі. Тим більше, не варто думати над цією пропозицією серйозно. Тренер уже має за плечима незрозумілий відхід зі збірної України й ще один такий крок здатний поставити під сумнів усю його подальшу кар'єру. Андрієві треба залишатися в "Дженоа" й долати труднощі. Саме в такому процесі подолання він здатний зростати як тренер. Вважаю, що Шевченко взагалі може стати таким символом, як Джанлуїджі Буффон чи Павел Недвед стали для "Ювентуса", коли клуб вигнали в Серію "В". Не варто боятися Серії "В", там команди рівня української Прем'єр-ліги. Вигравши її, Андрій стане символом "Дженоа".

Чому ви не радите йти до збірної Польщі?

Команда неоднозначна. Чув, що атмосфера в збірній не найкраща. Команда поділена на декілька таборів: молодь, вікові гравці. Плюс неоднозначний вплив має місцева федерація. Для Шевченка це не найкращі умови. В Україні він звик працювати у теплій ванні. Гравці слухали його з розкритими ротами, преса майже не критикувала. В Італії й Польщі газетярі легко знищать фахівця, особливо іноземця.

Чим робота в збірній принципово відрізняється від роботи в клубі?

Клуб — це творча робота. Більшість часу тренер присвячує саме своїй команді, тут легше самовиразитися. Саме тому усі видатні тренери вибирають роботу в клубі — Моурінью, Гвардіола. Якщо вдатися до образного порівняння, то тренер клубу — журналіст, а тренер збірної — редактор. Тренер збірної більшою мірою чиновник, а не творча людина. Всі, хто мріє бути тренером, мріють саме про клубну роботу. Тому Андрієві Шевченку варто відкинути всі зайві думки й зосередитися на робот в "Дженоа". Настав момент продемонструвати свої бійцівські якості. Доля випробовує його на вірність своїй мрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща запрошує Шевченка очолити збірну

Андрій Шевченко очолив "Дженоа" на початку листопада. В семи матчах на чолі команди українець здобув 2 нічиї і зазнав 5 поразок. Ще одного разу клуб обіграв "Салернітану" в кубку Італії.

Зараз ви читаєте новину «Шевченкові треба продемонструвати свої бійцівські якості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути