Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2018 10:24

Шевченко розповів про роботу в Італії та показав майстер-клас Караваєву

Шевченко розповів про роботу в Італії та показав майстер-клас Караваєву
Команда Шевченка сьогодні проведе контрольну гру з італійцями. Фото: ФФУ

У середу, 10 жовтня, у Генуї збірна України зіграє товариський поєдинок із командою Італії. Початок - о 21:45.

Напередодні наша національна команда провела тренування, на якій Андрій Шевченко, граючи в "квадрат", зумів майстерно перехитрити Олександра Караваєва.

Відео моменту:

Шевченко також провів традиційну передматчеву прес-конференцію, на якій, зокрема, розповів про перспективи роботи в Італії:

Сільвіо Берлусконі нещодавно придбав клуб Монца. Якщо він запропонує вам стати головним тренером цієї команди, якою буде ваша відповідь?

- Я нещодавно привітав Сільвіо Берлусконі з днем ​​народження і з придбанням нового клубу. Дуже радий, що така людина повертається до футболу. Ми з ним пожартували на цю тему, але зараз я сфокусований на тому, щоб вивести збірну України у фінальний турнір чемпіонату Європи-2020, тому інші пропозиції щодо роботи не розглядаю.

Легендарний у минулому форвард "Мілана" і "Динамо" заявив також, що дуже радий повернутися до Італії в якості тренера:

- Ця країна дала мені дуже багато. І я сподіваюся, що моя команда завтра на цьому стадіоні покаже, як дійсно вміє грати. Звичайно, наша команда, як і італійська, має певні кадрові проблеми. Гравці виступають у різних чемпіонатах, що створює певні складнощі. Також не буде з нами Ярмоленка. Але, незважаючи на все це, ми будемо намагатися стати сильною командою та показати дуже хороший футбол.

Дуже гордий бути тренером національної команди України - відчуваю дуже велику відповідальність

Чи визначився я вже зі стартовим складом на завтрашній матч? Відповідь, у першу чергу, повинні дати самі гравці на футбольному полі. Є футболісти, які мають певні проблеми. Тому сьогоднішнє тренування дуже важливе. Подивимося під час заняття, в якому стані вони зараз перебувають. Деякі тільки сьогодні приєдналися до нас, виступали у різних європейських чемпіонатах. Будемо спостерігати, якою буде їхня реакція на футбольному полі, і вже потім будемо приймати рішення щодо складу.

У збірної України переважають гравці "Шахтаря"? "Шахтар" - це дуже сильна команда, одна з найсильніших в Україні. Тому ми використовуємо гравців цього клубу. Мені дуже шкода, що деякі з українських футболістів не мають постійного місця в складі своїх зарубіжних клубів. Можливо, український національний чемпіонат останнім часом трохи втратив свій рівень. Італія - ​​дуже сильний суперник, але завтра на полі ми будемо боротися.

Дуже гордий бути тренером національної команди України. Відчуваю дуже велику відповідальність. Я прийшов у збірну після невдалого виступу в чемпіонаті Європи 2016-го. Було дуже нелегко сформувати нову команду, підняти дух колективу, змінити повністю всю структуру гри. На жаль, ми програли в кваліфікації чемпіонату світу Хорватії, яка згодом грала в фіналі мундіалю. Але, на мою думку, ми показали якісну гру в тому відбірковому турнірі. Я бачу потенціал багатьох гравців, і це налаштовує дуже позитивно. Моє головне завдання - показати хороший результат, і ми зробили це в останніх матчах Ліги націй. Головна мета, як я вже говорив, - вивести збірну на Євро-2020", - сказав Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярмоленко пропустить матч збірної України

Гра українців з італійцями пройде на стадіоні "Луїджі Ферраріс".

Зараз ви читаєте новину «Шевченко розповів про роботу в Італії та показав майстер-клас Караваєву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути