неділя, 08 березня 2020 11:41

Шевченко проігнорував Леднєва й Безуса

Шевченко проігнорував Леднєва й Безуса
Роман Безус (№9) проводить найкращий сезон у Бельгії. Фото – Олександр Попов

Підготовка збірної України до Євро виходить на фінішну пряму. Залишилося якихось три місяці, а симпатична картина, яку ми мали в минулому році, розвалилася прямо на очах.

Травмувалися основні гравці – правий вінгер Андрій Ярмоленко й основний форвард Роман Яремчук. І якщо від першого приходять приємні новини, то ситуація з Романом далека від ідеальної. А це не просто гравці збірної, це люди, які покликані зробити результат. Не краща ситуація із Віктором Циганковим. Малиновський, Коноплянка й Зінченко мають обмаль ігрової практики.

Шевченко мало здивував списком запрошених на березневі матчі проти Польщі й Франції. Видно, що Андрій Миколайович шукає опорника й запросив відразу двох новачків – "угорця" Ігоря Харатіна й "бельгійця" з "Кортрейку" Євгена Макаренка. Попри хронічні проблеми з пахом отримав виклик Марлос. Марно чекав на запрошення кращий правий атакувальний півзахисник Богдан Леднєв із "Зорі". У Бельгії набрав неймовірну форму Роман Безус. Півзахисник має 7 забитих м'ячів, купу гольових передач, але потрапив лише в список запасних.

Михайличенкові не пощастило родитися в одну пору із Миколенком і Соболем

Ситуацію з травмованими мав би компенсувати Віктор Коваленко, якби сам не травмувався. Віктор виглядав лідером "Шахтаря" в першому матчі з "Бенфікою" й, схоже, лише набиратиме ваги в клубі й збірній. Пряма протилежність Коваленку – Євген Коноплянка. Ще недавно найяскравіша зірка збірної України тепер задовольняється роллю запасного Тайсона в "Шахтарі" й не надто прагне змінити ситуацію.

Не отримали виклику динамівці Сидорчук і Буяльський – лише запасний список. Ще гірші справи в Дениса Попова. Однак під керівництвом Михайличенка Попов не вражає, а Сидорчук розігрався в останніх двох матчах.

Очевидно, що заслужив виклик Харатін – лідер ребровського "Ференцвароша". Знову обійшли увагою одного з кращих лівих захисників українського чемпіонату – Богдана Михайличенка. Богданові не пощастило родитися в одну пору із Миколенком і Соболем – лише диво дозволить йому пробитися до збірної.

Тішить ситуація з воротарями. П'ятов інколи прикро помиляється, але ще тримає себе на рівні. Лунін знайшов клуб, ігрову практику й визнання фахівців. Бойко здав, але на нього, за великим рахунком, не надто й сподівалися.

Ситуація з травмованими має покращитися в березні. У Ярмоленка з Яремчуком буде півтора місяці аби привести себе в порядок. З Марлосом все значно гірше. На наступному зборі треба буде переглядати конкурентів на його позицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко оголосив список гравців на матчі збірної України проти Франції та Польщі

27 березня збірна України зіграє проти Франції в Парижі, а 31 березня в Хожуві – проти Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко проігнорував Леднєва й Безуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути