четвер, 25 березня 2021 11:16

"Шевченко остаточно став прагматиком" - реакція ЗМІ на матч Франція - Україна

"Шевченко остаточно став прагматиком" - реакція ЗМІ на матч Франція - Україна
Андрій Шевченко вивів збірну України на Євро-2020. Фото: УАФ

Збірна України стартувала із нічиєї у відборі до Кубка світу.

Підопічні Андрія Шевченка змогли не програти французам на "Стад де Франц". На гол Антуана Грізманна гості відповіли влучним ударом Сергія Сидорчука.

Gazeta.ua зібрала реакцію ЗМІ на вдалий старт українців.

"Футбол 24" відмічає тренерську еволюцію наставника України Андрія Шевченка.

"Андрій Миколайович приходив у збірну з гаслом про футбол, заснований на володінні м'ячем, від якого команда не відходитиме за жодних умов. Україна в рамках цього стилю обігрувала середняків, але в матчах з топами обпікалася. Кожна така невдача додавала в роботу Шевченка нотки прагматизму, а минула осінь з коронавірусними втратами та розгромами від Іспанії та Франції остаточно переконала тренера: головне – результат".

Журналіст сайту "Трибуна" Дмитро Литвинов вважає, що відсутність ВАР та недооцінка Францією суперника стали ключовим у матчі.

"Мало хто говорив про реальність взяти очки в Парижі. Але нам дуже серйозно допомогли дві обставини. Перше - не дивлячись на те, що Дідьє Дешам намагався донести своїм підопічним, що це зовсім інша Україна, шапкозакидальний настрій у французів точно був. Команда відверто не включала всю міць після швидкого гола і до рахунку 1:1. Здається, тільки Грізманн діяв у звично напористій манері, якої від нього все не можуть дочекатися в "Барселоні". Решта ж чекали, що збірна України сама впаде в руки.

Шапкозакидальний настрій у французів точно був. Команда відверто не включала всю міць після швидкого гола і до рахунку 1:1

Могло статися й таке - і тут час згадати про другий найважливіший чинник, що прямо вплинув на перебіг матчу. Відсутність ВАР в кваліфікації Кубка світу відверто дивує. Ок, ви вважаєте, що не можете забезпечити рівні умови для системи на всіх стадіонах, але навіщо відключати її на тих аренах, де для цього є все?"

Національна збірна України має хороші шанси поборотися за перемогу у групі, вважає Ua-footbalL.com.

"Якісний матч у виконанні України. Без зайвих рухів, без паніки, без великої кількості згубних помилок. Тут не те що ганьбитись немає чим, тут радіти потрібно. У теоретично найскладнішому матчі групи команда Шевченка бере очки та відкриває перед собою непогані перспективи. Далі буде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Браво Шеві і його штабу, браво всій команді!" - реакція соцмереж після нічиєї збірної України у Парижі

Гра збірної України у 3 центральні захисники виправдала себе. Команді Шевченка вдалося закрити лідерів французів, вважає "Футбум".

"Українці тиск тримали. Експериментальна схема з 3 центрбеками не завалилася картковим будиночком, Микола Матвієнко добротно страхував під напором Кінгслі Комана і Бенжамена Павара лівий фланг, Ілля Забарний підскакував під Кіліана Мбаппе, а Сергій Кривцов лише одного разу не дістав до подачі на Олів'є Жиру. Ну і Пресенелю Кімпембе після перерви Микола Матвієнко дозволив пробити. І все на цьому".

28 березня збірна України зіграє проти Фінляндії. Початок матчу о 21:45.

В іншому матчі групи Боснія та Герцоґовина розійшлася миром із Фінляндією - 2:2.

Переможець групи отримує пряму путівку на Кубок світу - 2022. Команда, яка займе 2-ге місце, гратиме стикові матчі за право поїхати у Катар, де відбудеться фінальний турнір.

Зараз ви читаєте новину «"Шевченко остаточно став прагматиком" - реакція ЗМІ на матч Франція - Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути