вівторок, 30 березня 2021 21:00

Шевченко має змінити тактику

Шевченко має змінити тактику
Андрій Шевченко очолює збірну України із літа 2016 року. Фото: УАФ

31 березня збірна України зіграє у матчі 3-го туру відбору до Кубка світу проти Казахстану.

Казахи – одна із найслабших команд Європи сьогодні. Якщо рівень національного чемпіонату хоч якось можна підтримати легіонерами, то в національній збірній просто біда із кадрами. Рівень футболістів дуже низький. Найкращі легіонери грають в другорядних російських клубах. Виняток – півзахисник московського ЦСКА Бахтияр Зайнутдінов, але він не зіграє у Києві через ушкодження. Капітан Казахстану Бауиржан Ісламхан дискваліфікований за вживання допінгу. З командою працює місцевий спеціаліст Талгат Байсуфінов. Місцева федерація вирішила зайвий раз не витрачати гроші на європейського тренера, розуміючи безперспективність ідеї.

Збірна Казахстану – закрита команда. Головний принцип гри – не пропустити. Команда грає у 3 центральні оборонці. "Закривається" на своїй половині поля та намагається не давати супернику грати. Власні атаки через довгі передачі. Команда без класу та швидкості.

Казахи – одна із найслабших команд Європи сьогодні

Це дає Андрію Шевченку можливість перевірити потенціал збірної. Шанс дебютувати у воротах Анатолію Трубіну. Подивитися на рівні збірної на Олександра Сироту. Надати ігрову практику Богдану Михайличенку, Віктору Коваленку. Дати відпочинок чи мінімальне навантаження лідерам, щоб уникнути зайвого перенавантаження перед фінальною частиною клубного сезону.

Шевченко має відмовитися від гри у 3 центральні захисники. Ця модель гри максимально зручна для суперника - його відзеркалення. Може повторитися картина гри проти фінів. Якщо тактика у 3 захисники зручна проти команд, які потрібно стримувати, як це було із Францією, то коли потрібно атакувати, варто діяти по-іншому. Матч проти Фінляндії показав, що перехід на 3 оборонці серйозно нівелює атакувальний потенціал. На флангах залишається тільки по одному гравцю, що суттєво впливає на якість атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко перемудрив із тактикою

В арсеналі збірної має бути декілька тактик. Коли потрібно грати проти сильного суперника, то можна використовувати гру у 3 оборонці. Вона підтвердила свій ефект у матчі проти Франції. Команда Дідьє Дешама опинилася без простору. Проти слабшої команди ця побудова гри не виправдала себе. На Євро-2020/21 потрібно буде стримувати суперника- Нідерланди та атакувати - Австрія та Північна Македонія. Тому потрібно награти також атакувальну модель гри.


Матч Україна – Казахстан розпочнеться о 21:45.

У іншому матчі групи Франції зіграє проти Боснії та Герцоґовини.

Після 2 турів збірна Франції набрала 4 очки. У Фінляндії та України - по 2, у Боснії та Герцоґовини - 1. Казахстан поки очок не здобув.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко має змінити тактику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути