Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2009 15:34

Сьомін попросив на "Шахтар" не запізнюватись

У матчі 25-го туру поточний лідер чемпіонату приймав аутсайдера. Матч першої та останньої команд Прем"єр-ліги, які вирішують діаметрально протилежні завдання. "Динамо" - достроково забезпечити собі чемпіонство, а ФК "Харків" - залишити зону вильоту.

Підопічні Юрія Сьоміна не ефектно, зате ефективно поклали у свою скарбничку три очки. На 10 хвилині зустрічі Мілош Нінкович елегантно спрямував круглого у сітку воріт гостей з Харкова - 1:0. Рахунок міг бути соліднішим, але Бангура свій гол забив з офсайду.

Вболівальники грою незадоволені, мовляв гравці берегли себе для матчу Кубка УЄФА проти донецького "Шахтаря", який відбудеться вже у цей четвер, 30 квітня, тому матч вийшов сірим. Не в захваті від зустрічі і Юрій Сьомін. Російський спеціаліст радий, що команді вдалося перемогти і зберегти відставання від "Шахтаря" у 12 очок.

На післяматчеву прес-конференцію Юрій Павлович прийшов у гарному гуморі, жартівливо запитував журналістів, чому їх так мало і як зіграла "Кубань" у 4 турі російської Прем"єр-ліги. Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков заради радісної звістки навіть перебив наставника "біло-синіх". Підопічні екс-помічника Сьоміна Сергія Овчиннікова у матчі 6 туру приймали вдома не чужий Юрію Павловичу московський "Локомотив". "Кубань" на 90 хв забила переможний гол – 1:0.

Юрій Павлович щиро радів перемозі Овчиннікова і сказав, що з Сергія вийде великий тренер.

- Головне, що нам вдалося узяти три очки. Втім, гра і реалізація гольових моментів залишають бажати кращого. Під кінець матчу у наших футболістів з"явилася певна нервовість, необхідно було зберегти переможний рахунок. Тай воротар "Харкова" грав надійно, - перейшов від російської першості до матчу "Динамо" Сьомін.

- В Єрьоменка простудне захворювання - сподіваємося, нічого серйозного і до матчу з "Шахтарем" він буде готовий. Участь у матч Кравця під знаком питання. Хочемо, щоб його обстежували зарубіжні фахівці. Зараз щось сказати важко, - поділився кадровими проблемами Юрій Павлович.

На запитання журналістів, що потрібно "Динамо" для покращення гри російський фахівець порадив гравцям "подлубатися" в собі. Також коуч "біло-синіх" звернувся до динамівських фанів з проханням прийти на матч з "Шахтарем" на початок матчу, а не початок другого тайму. Переповнений стадіон допоможе гравцям налаштуватись на матч.

Нещодавно в Росії у продаж надійшла автобіографія Юрія Павловича під назвою "Юрій Сьомін: народний тренер Росії". "Gazeta.ua" поцікавилася, коли книга з"явиться в Україні.

- Ніколи, хіба що сам привезу. (Сміється). Офіційна презентація книги відбудеться в Москві у травні, - журналісти жартують, що на Петрівці (книжковий ринок) вона вже є, - звичайна книга про життя футболіста і тренера, - скромно заявив автор.

Сьомін писав "народного тренера" два роки у співавторстві з журналістом Павлом Альошиним. Основна частина книги присвячена його роботі в московському "Локомотиві", якому в цілому Сьомін віддав близько 20 років. "Динамо" Юрій Павлович присвятив один розділ. Об"єм книги - 272 сторінки. Орієнтовна ціна 168 рублів (35 гривень).

Героєм матчу з "Харковом" став Мілош Нінковіч. Автор єдиного і переможного голу розповів, що динамівці думали однією лівою здолати суперника.

- У кожному матчі перед нами стоїть завдання забити швидкий гол. Думаю, якби не забили так швидко, довелося б попотіти на полі. А про "Шахтар" особисто я не думав.

А от думки капітана Бадра Ель Каддурі були про "гірників."

- Чим швидше команда забиває гол, тим краще. Думками ми були вже в грі з "Шахтарем". Звичайно, цього не можна допускати, потрібно думати про кожен матч окремо, але найголовніше, що ми заробили три очки і всі пішли з поля здоровими.

Щодо "гірників", то марокканець пожартував, що у першому матчі "Динамо" влаштує "скромна" перемога з рахунком 6:0.

- Чим більше заб"ємо, тим краще. У нас попереду два матчі з "гірниками", і я впевнений, що в першому поєдинку нічого не вирішиться.

"Gazeta.ua"

Зараз ви читаєте новину «Сьомін попросив на "Шахтар" не запізнюватись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути