середа, 15 вересня 2021 11:02

Сьогодні "Шахтар" протистоятиме "ворогу"

Сьогодні "Шахтар" протистоятиме "ворогу"
Юрій Вернидуб очолює "Шериф" із кінця 2020 року. Фото: ФК "Шериф".

Молдовський "Шериф" уперше в історії зміг пробитися в Лігу чемпіонів. Усе завдяки роботі українського тренера Юрія Вернидуба, який у кваліфікації турніру зміг пройти чемпіонів Сербії та Хорватії "Црвену Звезду" й "Динамо" Загреб відповідно.

В Україні Вернидуб відомий роботою з луганською "Зорею". Працював у клубі дев'ять років. За цей час виграв бронзові нагороди чемпіонату України й двічі грав у Лізі Європи. Прихильник "Динамо", "ворогував" з екстренером "Шахтаря" Паулу Фонсекою, донецьким клубом загалом і наближеним до нього телеканалом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вивів "Шахтар" у Лігу чемпіонів і забив переможний гол за збірну: що потрібно знати про головного таланта "Шахтаря"

Вернидубу в "Зорі" щороку потрібно було "ліпити" нову команду. Найкращі футболісти продавалися до інших команд, щоб "Зоря" могла існувати. На їхнє місце приходили маловідомі гравці, яких потрібно було розвивати. У цьому стані про стабільність і результат не могло йтися.

У Молодові Вернидуб зміг побудувати команду мрії. Склад "Шерифа" - досвідчені легіонери, яких не потрібно вчити грати у футбол. У стартовому складі не має жодного місцевого гравця. Юрій Миколайович може вибудовувати власне бачення і тактичну грамотність команди. У Молдові Вернидуб мав ті умови роботи, про які він лише мріяв в Україні. Команда відразу дала результат.

Основний склад "Шерифа" - легіонери

Футбол від Вернидуба простий: надійний захист, фізична міць гравців і швидкі контратаки через довгі передачі. Десь за стилем "Шериф" Вернидуба схожий на "Ференцварош" Сергія Реброва минулого сезону. Коли команду сформували з досвідчений силових гравців, які відштовхувалися від надійної гри в обороні.

"Шахтарю" буде непросто, бо команда Вернидуба має доволі надійний захист. Прагне забирати в суперника весь простір і вміє чекати на помилки на чужій половині поля. Грати в контроль м'яча з такою командою небезпечно. Тому команді Роберто Де Дзербі важливо першою не пропустити, щоб не дати супернику простору й не програти силову боротьбу.

Матч "Шериф" - "Шахтар" розпочнеться о 20:00. Звіт і онлайн-трансляцію читайте на нашому сайті.

В іншому матчі групи між собою зіграють "Інтер" і "Реал".

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні "Шахтар" протистоятиме "ворогу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути