середа, 29 грудня 2021 21:00

Ще один посередній сезон Циганкова поставить хрест на європейських перспективах

Ще один посередній сезон Циганкова поставить хрест на європейських перспективах
Циганкову треба їхати на Захід. Фото: "Футбум"

Футбольний експерт Олег Федорчук розповів про єврпейські перспективи лідера "Динамо" Віктора Циганкова.

"Настали часи, коли українські футболісти забули про перебірливість і, буквально, всі прагнуть поїхати на Захід. Ситуація, коли 5-7 років тому "Шахтар" і "Динамо" платили цілком співставні кошти з європейськими середняками, закінчилася назавжди. Зараз відставання різко збільшилося. Подивіться лише на зарплату Віталія Миколенка в "Динамо" й "Евертоні".

Часи, коли Шовковський і Гусєв могли провести в Україні всю кар'єру, минули назавжди.

Віктору Циганкову теж треба від'їжджати й чим швидше, тим краще. Головне — вгадати із чемпіонатом, де можна заграти.
В Англії й Британії загалом вдалося частково заграти Лужному й Зінченку. Олександрові не в останню чергу через те, що він грає не в типовій англійській команді. Плюс Зінченко є улюбленцем тренера, він комунікабельний й завжди використовує свій шанс, як, наприклад, травми конкурентів.

Часи, коли Шовковський і Гусєв могли провести в Україні всю кар'єру, минули назавжди

Тому я не радив би Циганкову їхати до Англії, бо це не те місце, де він міг би розкритися.

Інша справа — Італія. Тут в українців справи йдуть трохи краще. Варто згадати, якою зіркою тут був Андрій Шевченко й на якому рівні зараз грає Руслан Малиновський. Віктор технічний, швидкісний із добре поставленим ударом. В Серії А — саме його місце.

Звісно, краще було би поїхати до Бельгії, але я не думаю, що бельгійські клуби здатні потягнути зарплату Циганкова та його трансфер із "Динамо".

Як варіант можна спробувати почати в "Дженоа" Андрія Шевченка. Тим більше, що ця команда вікова. Однак за кордоном легко не буде ніде. Бо там усюди — конкуренція. Це в Києві Віктор перебував у тепличних умовах, практично, не відчуваючи ніякої конкуренції всі 5 років після від'їзду Ярмоленка.

Тому влітку — ідеальний час для від'їзду. І річ навіть не в тім, що Циганкову вже 24 роки й можна дочекатися до 28, як той же Ярмоленко. Тепер все змінилося. Ярмоленко був ледь не одиноким героєм, якому вдалося пробитися на Захід, а Циганкову випало грати в інші часи. Зараз українські футболісти від'їжджають хвилями й кожна наступна сильніша за попередню. Наступним буде покоління чемпіонів світу, далі — покоління Забарного Видати ще один посередній рік — приректи себе на забуття. Тому, думаю, Циганков пограє в нашій першості до літа", - стверджує Олег Федорчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращого футболіста українського чемпіонату

В нинішньому чемпіонаті України Циганков зіграв 18 матчів, у яких забив 11 голів. За збірну України Віктор зіграв 36 матчів і відзначився 6 забитими голами.

Зараз ви читаєте новину «Ще один посередній сезон Циганкова поставить хрест на європейських перспективах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути