Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2011 12:20

Збірну України з карате не пустили в Італію на чемпіонат світу

Збірну України з карате не пустили в Італію на чемпіонат світу

Збірну України з карате не пускають на чемпіонат світу з цього виду спорту у Турин, Італію. Захід відбудеться 22-23 жовтня, але спортсмени мали приїхати у Турин вже сьогодні. Про це кореспондента Gazeta.ua повідомив тренер національної збірної Андрій Зима з Дніпропетровська. Півроку тому на чемпіонаті світу у Польщі команда посіла друге місце у командному заліку.

"Останні 6 місяців наші спортсмени поклали всі сили на підготовку, але нам не дали віз", - каже Зима. Він припускає, що таким чином на чемпіонаті позбавилися від сильних конкурентів. Адже минулого разу до Італії приїжджало 27 спортсменів, а зараз планувалося 60. Із них заслужений майстер спорту, 4 майстри спорту міжнародного класу, 3 майстри спорту. Більшість команди складають діти.

"Із документами у нас було все в порядку. На початку жовтня ми звернулися у візовий центр Італії, надали увесь необхідний пакет документів. До них додали офіційне запрошення від організаторів, прислане по електронній пошті. Але воно ніби-то не влаштувало консульство. Нам сказали, що потрібний оригінал, потім сказали, що потрібне запрошення від олімпійського комітету Італії. Але ж карате - неолімпійський вид спорту", - обурюється тренер.

Для вирішення проблеми підключили Міністерство закордонних справ, яке направило офіційний запит до консульства, а також журналістів ТСН, які також не отримали жодних коментарів. "Достеменно відомо, що консул знає про цю ситуацію, але він її вирішувати не схотів", - зазначив Зима.

На оформлення віз спортсмени витратили півтори тисячі гривень. 500 євро було витрачено на готель і квитки на літак. "Це були гроші, які спортсмени виклали з власних кишень", - уточнив Зима.

Зараз ви читаєте новину «Збірну України з карате не пустили в Італію на чемпіонат світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути