Ексклюзиви
субота, 22 жовтня 2011 10:42

Футбольній збірній Косово заборонии грати товариські матчі

Футбольній збірній Косово заборонии грати товариські матчі

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) за підсумками засідання виконкому, що відбувся в Цюріху, заборонила збірній самопроголошеної держави Косово брати участь в товариських матчах, говориться в повідомленні ФІФА.

Косовські албанці за підтримки провідних західних країн в 2008 році в односторонньому порядку проголосила незалежність від Сербії. За даними косовського МЗС, суверенітет республіки визнали 85 країн-членів ООН.

Незабаром після проголошення незалежності Косово спробувало вступити в ряд міжнародних організацій, у тому числі спортивних. ФІФА в листопаді 2008 року вже відхиляла запит на вступ Косово в організацію, а також прохання дозволити брати участь у товариських матчах.

У зв'язку з новим проханням косовських албанців ФІФА 21 жовтня констатувала, що, враховуючи позицію Європейського союзу футбольних асоціацій (УЄФА), запит Федерації футболу Косово грати товариські матчі "не може бути схвалений".

Позиція УЄФА, яка раніше неодноразово була озвучена офіційно, полягає в тому, що без членства в ООН Косово не може бути прийнято в організацію.

Зараз ви читаєте новину «Футбольній збірній Косово заборонии грати товариські матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути