середа, 05 вересня 2012 15:58

"Збірна України проситься грати на атаку" — Блохін

"Збірна України проситься грати на атаку" — Блохін
"В останньому матчі Ракицький діяв на позиції центрального нападника" - Олег Блохін ФОТО: dynamo.kiev.ua

Наставник збірної України Олег Блохін назвав суперників, які боротимуться зі збірною України за потрапляння на ЧС-2014. У вівторок національна команда розпочала підготовку до матчу з Англією. Поєдинок відбудеться 11 вересня на "Вемблі".

"За вихід з групи боротимуться чотири команди — Англія, Україна, Чорногорія та Польща, - каже Олег Володимирович на прес-конференції. - Поки складно сказати, як все складеться. Ви хочете почути, що ми вийдемо на ЧС-2014 з першого місця? Давайте тверезо оцінювати ситуацію. Тоді я свідомо знав, що кажу. Довелося переламати психологію гравців. Зараз цього робити не потрібно. Головне, щоб хлопці повірили, що вони можуть грати з кращими командами. Недавно ми грали на Євро. У цьому ключі будемо налаштовувати хлопців. Вони не повинні нікого боятися.

Тим більше нинішня команда заточена на атаку, вона не може грати від оборони. Навіть, якби я захотів змінити схему гри, то мені б довелося змінювати склад. Збірна проситься грати на атаку. Демонструвати захисний футбол, як у 2006-му році ми вже не зможемо. В останньому матчі Ракицький діяв на позиції центрального нападника. Якщо я буду стримувати своїх підопічних, то я, мабуть, неправильний тренер. Я маю дати їм свободу."

Блохін мав розмову з новообраним президентом Федерації футболу України Анатолієм Коньковим.

"Я почув від президента, що для збірної будуть створені ідеальні умови, адже це піраміда українського футболу. Також ми обговорили інші організаційні моменти. Поки важко про щось говорити, адже Коньков тільки-тільки очолив федерацію. Йому потрібно розібратися. Він зустрівся з футболістами, побажав їм успіху.

Ідеальні умови? Я можливо не так висловився. Маю на увазі, що для збірної будуть робити все, щоб не виникало проблем. Хочу подякувати Григорію Михайловичу (Суркісу) за співпрацю. Я працював і у мене не було проблем. Кажу чесно і відверто, що я з радістю працював з ним. Думаю, з Анатолієм Дмитровичем у нас також не буде проблем. Тим більше ми колись разом грали. Якщо хтось думає, що між президентом і мною будуть якісь проблеми, то він глибоко помиляється."

Зараз ви читаєте новину «"Збірна України проситься грати на атаку" — Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути