Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2012 15:59

Збірна Польщі отримала нового тренера

Збірна Польщі отримала нового тренера
Вальдемар Форналік дебютує матчем проти Естонії ФОТО: ekstraklasa.net

Новим головним тренером збірної Польщі з футболу став Вальдемар Форналік, який працює у клубі "Рух" з Хожува. Про це повідомляє польський портал Sport.pl.

Новий наставник збірної був обраний за підсумками голосування тренерської ради Польського футбольного союзу (PZPN). Крім Форналіка на вакантне місце претендували Єжи Енгель, який керував національною командою в 2000-2002 роках, і Яцек Зелінські, який працював до березня нинішнього року головним тренером "Полонії". У результаті Форналік отримав 11 голосів з 14, за Енгеля проголосували троє.

Перший матч під керівництвом нового тренера польська команда проведе 15 серпня, зустрівшись у товариському матчі зі збірною Естонії.

49-річний Форналік замінить на посту тренера збірної Польщі Францішека Смуду, з яким не стали продовжувати контракт після домашнього чемпіонату Європи - 2012. Польська команда зайняла останнє місце в групі А, пропустивши вперед команди Чехії, Греції та Росії.

Більшу частину кар'єри гравця Форналік провів у складі "Руху" з Хожува. Після завершення кар'єри в 2001 році очолював різні польські клуби, з 2009 року працює в "Русі". За підсумками сезону-2011/12 Форналік привів команду до срібних медалей національної першості.

Зараз ви читаєте новину «Збірна Польщі отримала нового тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути