неділя, 30 грудня 2012 10:32

"Щастя, що Україна не найняла Ерікссона" - Уткін

"Щастя, що Україна не найняла Ерікссона" - Уткін
Очевидного тренера не було - Уткін ФОТО: football.ya1.ru

Відомий російський журналіст і телекоментатор Василь Уткін у свій конференції на Sports.ru прокоментував призначення Михайла Фоменка на пост тренера національної збірної України.

"Я думаю, щастя, що Україна не найняла Ерікссона. За серйозні гроші команда отримала б людину, яка давно "поїхала з ярмарки".

Мені зовсім незрозуміло, як можна розглядати ді Маттео. Це, по-перше, кіт у мішку. Єдина логіка його обговорення - він зараз без роботи. Головне - взагалі незрозуміло, навіщо молодому тренеру, який має суперечливу кар'єру з великим успіхом і великою невдачею, незрозуміла, чужа йому збірна з сумнівними перспективами і при цьому терміново. Йому потрібен клуб, щоденна робота, інакше його ніхто не почне сприймати всерйоз.

Про Магата я теж нічого не скажу певного. Це хороший тренер, але взагалі весь його знаменитий метод має на увазі постійну, повсякденну роботу з гравцями за абсолютно певною схемою - як це проектується на збірну? Це питання тонке, відповіді на нього я не знаю.

Я і про Фоменка нічого толком не знаю, крім того, що його поважають колеги, вважають тренером - постановником гри і цілком недооціненою людиною. Це не мої слова, але минулого літа я щодня спілкувався з футбольними людьми України, багато питав і слухав. Так що моя відповідь така: вибір неочевидний і спірний, а значить відповідальний. Очевидного тренера не було. Ось і все."

Нагадаємо, Федерація футболу України обрала Михайла Фоменка головним тренером національної збірної України з футболу.

За кандидатуру Фоменка одностайно проголосували всі члени Виконкому ФФУ.

Зараз ви читаєте новину «"Щастя, що Україна не найняла Ерікссона" - Уткін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути