Ексклюзиви
середа, 21 квітня 2010 12:51

Самаранч може не дожити до свого 90-річчя

Самаранч може не дожити до свого 90-річчя

Колишній глава Міжнародного олімпійського комітету Хуан Антоніо Самаранч госпіталізований в Барселоні з гострою серцевою недостатністю і перебуває в дуже важкому стані.

За словами Рафаеля Естебана, голови терапевтичного відділення лікарні Куріон, в якій знаходиться Самаранч, 89-річний екс-глава МОК знаходиться у відділенні інтенсивної терапії та прогноз його стану оцінюється як "дуже серйозний".

"У даний момент Самаранч проходить лікування у відділенні інтенсивної терапії і знаходиться у важкому стані. Чи зможе він вийти з цього стану, стане відомо в найближчі декілька годин. Хронічні захворювання й похилий вік не дозволяють нам дати оптимістичний прогноз. Не виключено, що в найближчі 48 годин все може змінитися в ще гірший бік. У нас є причини для занепокоєння ", - заявив директор барселонської лікарні Рафаель Естебан Мур.

В останні роки Самаранча неодноразово госпіталізовували. Так, у жовтні 2009 року він потрапив до лікарні Монако з серцевим нападом. Як зазначалося, напад не був важким.

Самаранч був обраний главою МОК у 1981 році і пішов у відставку в 2001. Довше ніж він на посаді голови комітету знаходився тільки засновник сучасного олімпійського руху П"єр де Кубертен.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Самаранч може не дожити до свого 90-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути