вівторок, 26 січня 2021 19:14

"Сам би себе поцілував в одне місце" - Суркіс про Блохіна

"Сам би себе поцілував в одне місце" - Суркіс про Блохіна
Ігор Суркіс та Олег Блохін. Фото: УНІАН

Президент "Динамо" Ігор Суркіс поділився думкою про колишнього тренера киян Олега Блохіна.

"Він - кумир юності. Забивав такі м'ячі. Він для мене таким, напевно, і залишиться. Але у нього такий характер. Він якби міг себе поцілувати, він би поцілував. Є такий вислів: "Сам би себе поцілував в одне місце". Так ось,Блохін - такий же. Але я до нього ставлюся з величезною повагою.

Він домігся того, що вперше в історії збірна вийшла до фінальної частини чемпіонату світу з футболу. Яка різниця, як він цього домігся? Це свято було. Всі люди були на Майдані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіс розповів, як запрошував Луческу очолити "Динамо"

Коли його мій брат представляв в якості головного тренера збірної, Блохін сказав: "Ми вийдемо з першого місця". Я тоді на задній парті сидів. Пам'ятаю, подумав: "Він з глузду з'їхав, блін?" Він вийшов з першого місця. Він потрапив на чемпіонат світу. Він міг і Італію обіграти - просто не склалося. Так, він домігся багато чого.

Після відходу Сьоміна в 2012-му треба було призначати головного тренера. Я зустрівся з Олегом Володимировичем у себе вдома. Він був тренером збірної. Кажу: "Є така пропозиція. Якщо не ви, то хто, Олег Володимирович?"

Він мені каже: "Це моя мрія. Всі пройшли цей шлях, і я хочу його пройти ". - "Ну ви ж розумієте: потрібен результат". Ми все проговорили, і він побіг до Федерації футболу. Думаю, навіть помчав. Він там, напевно, теж багатьом набрид - у нього непростий характер. Його легко відпустили", - сказав Суркіс в інтерв'ю ютуб-каналу Дмитра Гордона.

Олег Блохін очолював "Динамо" із вересня 2022-го року по березень 20214-го року. Зараз працює в УАФ.

Зараз ви читаєте новину «"Сам би себе поцілував в одне місце" - Суркіс про Блохіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути