Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 17:19

"Шахтар" повинен зіграти сильно упродовж усього матчу: 21:45 – вирішальний поєдинок проти "Манчестер Сіті"

"Шахтар" повинен зіграти сильно упродовж усього матчу: 21:45 – вирішальний поєдинок проти "Манчестер Сіті"

Хосеп Гвардіола пообіцяв своєму колезі з "Наполі" Мауріціо Саррі, що зробить усе, аби обіграти "Шахтар". Тайсон, Бутко та Ракицький, напевне, вийдуть на поле у стартовому складі, проте навряд чи будуть у оптимальній формі. Перші двоє лікували травми, третій – застуду. Цих чинників достатньо для сумнівів у підсумковому успіхові єврокубкової кампанії "Шахтаря" в Лізі чемпіонів. Особливо якщо зважити на те, що команда перебуває не у найвищій точці свого сезону. Вона була два місяці тому, а тепер – поступове падіння результатів і нервова реакція тренера навіть після переможних матчів.


Навіть потенційна перемога донецького клубу об'єктивно не може сприйматися повноцінно. Бо "Манчестер Сіті" уже виконав своє завдання повністю: забезпечив не те що вихід до 1/8 фіналу – перше місце в групі. Тобто спрацював той чинник на користь "Шахтаря", який легко вгадувався ще за оцінки календаря матчів у групі – приїзд позбавленого турнірної мотивації англійського клубу. А поразка в Неаполі двотижневої давнини засвідчила, що "Шахтар" загалом слабший від "Наполі".

Прийде Фонсека у костюмі Зорро сьогодні чи ні – важливо. Але це не перекреслить того, що зробив "Шахтар" у нинішньому груповому турнірі Ліги чемпіонів

Проте чому має бути інакше? Чемпіон УПЛ – турніру, який впав за останні роки, проти недавного лідера серії "А" - турніру, який піднявся? Після результатів жеребкування було важко повірити у реальну боротьбу "Шахтаря" за друге місце. А вона не просто уже відбулася: донецький клуб ще деякий час тому був у ній явним фаворитом, а тепер - командою, що має вищі шанси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи вийде "Шахтар" до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів? Відповідають читачі gazeta.ua

Тому прийде Фонсека у костюмі Зорро сьогодні чи ні – важливо. Але це не перекреслить того, що зробив "Шахтар" у нинішньому груповому турнірі Ліги чемпіонів. І сьогодні принципово зіграти не стільки на результат, який тисне, скільки на те, щоб підкреслити закономірність свого поточного становища. Бо перемогу над "Наполі" вдома ніхто не подарував. Але виїзні поразки у Манчестері та Неаполі залишили відчуття неспроможності реагувати на хід подій.

Чи буде "Шахтар" цілісним упродовж усього матчу і чи витримає його інтенсивність наприкінці першої частини "нашого" сезону?

Матч "Шахтар" - "Манчестер Сіті" розпочнеться о 21:45 за Києвом. Телетрансляція – "Україна". Текстова на нашому сайті стартує о 20:30. Непрограш виводить "Шахтар" до 1/8 фіналу. Програш теж, якщо "Наполі" у паралельному матчі не обіграє на виїзді нідерландський "Феєноорд".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" повинен зіграти сильно упродовж усього матчу: 21:45 – вирішальний поєдинок проти "Манчестер Сіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути