середа, 27 листопада 2019 10:06

"Шахтарю" більше не потрібні Марлос і Тайсон": що пише українська преса після матчу в Манчестері

"Шахтарю" більше не потрібні Марлос і Тайсон": що пише українська преса після матчу в Манчестері
Гол Гюндогана не став переможним

"Шахтар" провів найкращий тайм в єврокубках за кілька сезонів, а в другому додав трохи удачі. Українські клуби здатні доставляти проблеми топів тільки при такому поєднанні майже ідеального футболу і везіння - і в цьому немає нічого поганого", - пише Олександр Сажко на сайті "Трибуна".

"Влітку 2000-го з трибуни убитого стадіону "Шахтар" в Донецьку я дивився, як гірники програють 0:1 чеській "Славії" в кваліфікації Ліги чемпіонів. Через тиждень "Шахтар" в епічному матчі забив на 90-й хвилині, вирвав перемогу з сумою двох матчів в додатковий час і вперше (!) вийшов у груповий етап ЛЧ.

Вчора на шикарному "Етіхад Стедіум" в Манчестері я бачив, як "Шахтар" в черговий раз стрибнув вище голови і відібрав очки у чемпіона Англії. Клуб пройшов серйозний шлях, новий виток якого починається сьогодні. Проти "Ман Сіті" матч закінчували гравці U-20 Сікан, Додо, Тете, Соломон і Маркос Антоніо - хороша база для команди, якій більше не потрібні Тайсон і Марлос.

"Терикон" звертає особливу увагу на останні хвилини матчу:

"Два десятка хвилин "Шахтар" зіграв вельми строго і не дав іменитому супернику особливих шансів вирвати перемогу. Луїш Каштру освіжив склад виходом Маркоса і Сікана, правда, ця заміна була вимушеною - Мораеса відвезли з поля на ношах.

Необхідно відразу зазначити, що в цьому результаті ховається і головна небезпека для "Шахтаря". Наступний матч у "помаранчево-чорних" з "Аталантою", італійська команда поступово освоїлася в Лізі Чемпіонів

У підсумку "Шахтар" везе нічийні очки з Манчестера. Команда Хосепа Гвардіоли забезпечила собі перше місце, а "гірники" чекають вирішальний матч з "Аталантою", в якому їх може влаштувати нічия. Італійці ж гратимуть тільки на перемогу".

"Ця нічия безумовний успіх команди Каштру", – стверджує ua-football.сом. "Прийнятний результат додасть "гірникам" позитивних емоцій і помірну дозу віри в свої сили. Більш того, на другому місці утримався "Шахтар", а значить є головним претендентом на вихід з групи (після "Ман Сіті", зрозуміло). Чемпіон Англії гарантував собі перше місце в квартеті, нічия його також влаштувала, може навіть більше, ніж гостей з України.

Але необхідно відразу зазначити, що в цьому результаті ховається і головна небезпека для "Шахтаря". Наступний матч у "помаранчево-чорних" з "Аталантою", італійська команда поступово освоїлася в Лізі Чемпіонів, що і довела в паралельному поєдинку з "Динамо" Загреб, обігравши чемпіона Хорватії 2:0. Загалом, аж цілий день є у підопічних Каштру, щоб відсвяткувати важливу, в якійсь мірі навіть сенсаційну нічию, а потім треба готуватися до вирішального протистояння з "Аталантою" в Харкові. На ОСК "Металіст" буде не набагато легше, ніж сьогодні на "Етіхад", а можлива нічия, яка задовольняє "Шахтар", може розхолодити, зіграти злий жарт з господарями зустрічі в Харкові. З іншого боку - все залежить від донецької команди, доля в їх руках".

"Сьогодні" наводить цитату гравця "Ман Сіті" і збірної України Олександра Зінченка:

"Шахтар" зіграв на рівні навіть без своїх лідерів. Я просто можу поплескати стоячи, і якщо "Шахтар" гратиме і далі в такому ключі, то у нього будуть великі шанси на вихід з групи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Левандовський знищив "Црвену Звезду"

Останню, вирішальну гру "Шахтар" зіграє 11 грудня в Харкові проти "Аталанти". "Шахтарю" потрібна перемога, але за певних обставин може влаштувати й нічия.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтарю" більше не потрібні Марлос і Тайсон": що пише українська преса після матчу в Манчестері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути