понеділок, 24 жовтня 2022 12:44

Спецтема: Війна Росії проти України

"Шахтар" закликає ФІФА відсторонити Іран від ЧС-2022 і віддати місце Україні

"Шахтар" закликає ФІФА відсторонити Іран від ЧС-2022 і віддати місце Україні
ФК "Шахтар" закликав ФІФА віддати місце Ірану на ЧС-2022 збірній України. Фото: УАФ

ФК "Шахтар" закликав ФІФА відсторонити збірну Ірану від фінальної частини чемпіонату світу 2022 року й допустити туди команду України.

З відповідною заявою виступив генеральний директор донецького клубу Сергій Палкін, пише пресслужба "помаранчево-чорних".

"Тоді як іранське керівництво розважатиметься, спостерігаючи за грою своєї збірної на чемпіонаті світу, українців убиватимуть іранські дрони й ракети. Уже майже 250 таких дронів атакували мирні міста України. Іранські інструктори та військові безпосередньо навчали й керували запусками дронів, які знищували будинки, музеї, університети, офіси, спортивні й дитячі майданчики, а головне – вбивали українців. У тому числі дітей. Дітей, які також мріяли подивитись на свою збірну на чемпіонаті світу з футболу", – йдеться в зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російських чиновників "пригорає" від наміру України прийняти ЧС-2030 з футболу

"Шахтар" закликав ФІФА та всю міжнародну спільноту домогтися негайної заборони виступу на чемпіонаті світу збірної Ірану за безпосередню участь цієї країни в терористичних атаках.

"Це буде справедливе рішення, яке має привернути увагу всього світу до режиму, що вбиває як своїх найкращих людей, так і допомагає вбивати українців. Вакантне місце має зайняти збірна України, яка довела, що є гідною участі в мундіалі. Маючи нерівні умови з іншими збірними під час стикових матчів, вона грала серцем", – додав Палкін.

На його думку, таке рішення є історично й спортивно виправданим.

"Закликаю всіх долучитися до тиску на футбольну бюрократію. Досить повторювати помилки чемпіонату світу в Росії, ховаючись за порожньою тезою про аполітичність спорту. Сприяння участі терористів у чемпіонаті світу і є політикою. Час покласти край такій політиці", – підсумував він.

Група іранських футболістів і футбольних діячів зажадала від ФІФА усунення команди Ірану від ЧС-2022 через жорстокість до власного народу.

За останні два тижні українські військові збили 85% іранських дронів-камікадзе Shahed-136, які випускає Росія по мирній Україні.

Чемпіонат світу з футболу в Катарі пройде з 20 листопада по 18 грудня.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" закликає ФІФА відсторонити Іран від ЧС-2022 і віддати місце Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути