середа, 09 травня 2012 18:08

"Шахтар" визнали найбільш прогресивним клубом десятиліття

"Шахтар" визнали найбільш прогресивним клубом десятиліття
Сергій Палкін з нагородою ФОТО: shakhtar.com

7 травня Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) вручала призи. Місцем зустрічі стала Барселона. Справа в тому, що значна частина ексклюзивних металевих м'ячів на підставках з цінних порід дерев (так виглядають призи IFFHS) призначалися представникам "Барселони". На гала-церемонію зібралися представники всіх континентів.

Цього разу IFFHS вшановувала кращих гравців, тренерів, рефері та команди 2011 року. Але це, так би мовити, поточний момент, подібні вручення щороку трапляються. Головна особливість заходу полягала у нагородженні кращих з кращих за підсумками першого десятиліття XXI століття.

Президент IFFHS - шейх Мухаммед бін Сакр Алькассемі з ОАЕ - був привітний, говорив про роль футболу в житті людства і статистики у житті футболу. Його помічники з Данії, Іспанії і ще доброго десятка країн допомагали підтримувати невимушену, але в той же час урочисту атмосферу.

Доктор Маркус Мерк отримав підтвердження, що він кращий рефері першої декади століття. Рууд ван Ністелрой в променях софітів був розкутий і веселий. Один із призів, призначених міланському "Інтеру", прийняла Марія Моратті.

Про велику географію учасників говорить той факт, що м'яч кращого клубу Океанії першого десятиліття XXI століття забрав представник Нової Зеландії (ФК "Окленд"), а, скажімо, Південну Америку представляв "Бока Хуніорс". Найзначнішою командою Європи та світу назвали "Барселону", чому ніхто не здивувався.

Особливе місце на цьому святі футбольних досягнень зайняв донецький "Шахтар". Йому вручили знак того, що за звітне десятиліття не було в світі клубу, який прогресував би настільки активно. Почесний м'яч з рук представників IFFHS прийняв генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін. Коротка відеопрезентація донецького клубу дала присутнім поглянути на яскраві фрагменти гри донецької команди, побачити заповнену до відмови "Донбас Арену", і, треба зазначити, виглядало це досить ефектно.

У своєму слові Сергій Палкін сказав, що подібне визнання досягнень "Шахтаря" дає привід для гордості. Але зупинятися на досягнутому команда не збирається. Більше того, "гірники" мають намір повернутися на церемонії IFFHS, адже ще є стільки престижних номінацій, за які варто поборотися.

Крім сяючого металевого м'яча, "Шахтареві" передали офіційний документ, який підтверджує, що донецький клуб добився найбільшого прогресу в світі за перше десятиліття століття (другу і третю позиції зайняли іспанські "Вільярреал" і "Севілья"). Тепер ці почесні трофеї стануть експонатами Музею історії "Шахтаря".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" визнали найбільш прогресивним клубом десятиліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути