Ексклюзиви
пʼятниця, 23 грудня 2016 10:31

"Шахтар" випередив "Челсі" і став найкращим в Європі

"Шахтар" випередив "Челсі" і став найкращим в Європі

Офіційний сайт УЄФА підбив статистичні підсумки першої половини сезону - 2016/2017 у топ-10 національних чемпіонатах Європи.

"Шахтар" здобув перемогу у ключовий номінації за найкращий початок сезону: у середньому підопічні Паулу Фонсека набирали 2,78 очка за матч. Друге і третє місце розділили "Бенфіка" і "Челсі" (2,53), а останні в топ-п'ятірці "Ювентус" і "Реал" (2,47).

Також "оранжево-чорн"і показали найкращі результати у виїзних матчах чемпіонату, здобуваючи у середньому 2,78 очка за гру. У найближчих переслідувачів з "Челсі" цей показник дорівнює 2,44.

Мадридський "Реал" і знайомий донеччанам по кваліфікації Ліги Європи "Істанбул Башакшехир" у гостях набирали в середньому по 2,43 очка за матч, а "Барселона" і "Бенфіка" - по 2,38.

"Гірники" серед найкращих і за результатами домашніх матчів з тим же середнім показником 2,78 очка за матч. Максимум набрали тільки італійські "Ювентус" і "Рома", а слідом за "Шахтарем" розташувалися "Порту", "РБ Лейпци", "Бенфіка" і "Брага".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" обіграв "Динамо" і майже забезпечив чемпіонство

У рейтингу "Найкращий захист" донеччани посіли четверте місце (0,61 пропущених м'яча за матч), випередивши "Челсі" і ЦСКА (по 0,65). На перших трьох рядках у списку розташовані "Порту" (0,47), "Бенфіка" (0,53) і "Баварія" (0,56).

У дослідженні враховували показники команд чемпіонатів Іспанії, Німеччини, Англії, Італії, Франції, Росії, Португалії, України, Бельгії та Туреччини.

"Шахтар" виграв усі матчі групового етапу Ліги Європи, а в чемпіонаті України лідирує з відривом від "Динамо" 13 очок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Теоретично ми можемо грати у фіналі Ліги Європи" - Тарас Степаненко

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" випередив "Челсі" і став найкращим в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути