Ексклюзиви
пʼятниця, 24 лютого 2017 00:54

"Шахтар" вилетів з Ліги Європи

"Шахтар" вилетів з Ліги Європи
Фото: shakhtar.com

Донецький "Шахтар" вилетів з Ліги Європи. Матч-відповідь 1/16 фіналу проти іспанської "Сельти" пройшов у Харкові і завершився поразкою "гірників" в овертаймі — 0:2.

Подивитися на гру прийшли трохи більше 33 тис. вболівальників. Гостьовий сектор був порожнім. Пітримати "Сельту" з Іспанії приїхало 19 вболівальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наставник "Сельти" розповів про план на гру з "Шахтарем"

Перед матчем навколо стадіону було стільки поліції та спецпризначенців, ніби у Харкові очікували на прибуття президента України і короля Іспанії. Востанє такі заходи безпеки були тут, коли "Шахтар" приймав "Динамо".

Подивитися на гру приїхав наставник збірної України Андрій Шевченко.

Наставник "Сельти" Едуардо Беріццо, як і обіцяв напередодні, виставив на гру трьох нападників. Порятунок "кельтів" довірили тріо Сісто — Гвідетті — Аспасу.

Паулу Фонсека довірився перевіреному складу, який виграв перший матч у Віго. Лише травмованого Дентіньо замінив Віктор Коваленко. Тарас Степаненко пропустив першу гру через дискваліфікацію. Сьогодні знову на цій позиції зіграв Максим Малишев. Тарас залишився у запасі, але з'явився на полі у другому таймі.

Беріццо виявився правим, коли напередодні сказав, що емоційна складова у цьому матчі переважатиме тактичну. Поєдинок вийшов дуже нервовим та напруженим.

Перший тайм пройшов з невеликою перевагою "Сельти" за небезпечними моментами. Але завершився він без голів — 0:0.

На 58-й хвилині Коваленко забив з офсайду. Арбітри вірно розібралися у ситуації. Взагалі на старті другого тайму головними героями у складі обох команд стали голкіпери. Альварес творив дива біля своїх воріт. Одного разу його успішно підстрахував захисник Васс, заблокувавши удар Ісмаїлі.

А коли табло показувало 89:44 арбітр матчу Славко Вінчич вказав на 11-метрову позначку. Це Гвідетті впав після контакту з П'ятовим. Пенальті впевнено реалізував Яго Аспас.

У першому овертаймі арбітр отримав саркастичні оплески від Фонсеки, зафіксувавши гру рукою у Бернарда. В цей момент "Шахтар" проводив контратаку.

На 108-й хвилині Кабраль забив після розіграшу кутового. Гравець "Сельти" виграв боротьбу на ближній штанзі і спокійно переправив м'яч у ворота. Після цього "Шахтареві" потрібно було забивати двічі. Але до фінального свистка рахунок не змінився. "Гірники" завершили свої виступи в Європі у цьому сезоні.

Завтра, 24 лютого, пройде жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи.

Наступний свій матч "Шахтар" зіграє 26 лютого проти "Ворскли". Зустріч також пройде у Харкові.

Ліга Європи

1/16 фіналу

Матч-відповідь

"Шахтар" - "Сельта" - 0:0 (0:0 0:1 0:0 0:1)

Голи: Яго Аспас (90 хв, пен), Кабраль (108 хв)

Перший матч: "Сельта" - "Шахтар" - 0:1

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" вилетів з Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути