пʼятниця, 22 липня 2016 16:58

"Шахтар" показав, як тренується під керівництвом Фонсеки

"Шахтар" показав, як тренується під керівництвом Фонсеки
shakhtar.com

Сьогодні в Україні стартує новий сезон прем'єр-ліги. У матчі-відкритті донецький "Шахтар" зіграє з дебютантом "Зіркою" з Кропивницького.

Цього тижня "гірники" провели відкрите тренування. "Шахтар" вперше показав журналістам, як тренується під керівництвом нового наставника.

Паулу Фонсека та його штаб провели разом з командою передсезонний збір, а тепер обживаються у Києві.

"Шахтар" тренується двічі на день. Перше тренування розпочинається о 10:00 ранку. Вже за півгодини до початку на поле сходяться гравці. Майже всі бразильці вітаються з журналістами "Доброе утро". Андрій П'ятов спочатку дивується великій кількості камер. "А сегодня ж тренировка открытая", - згадує воротар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібно вчитися жити без Луческу" - Срна

Даріо Срна виглядає втомленим. Під час Євро помер батько футболіста і хорват ще не до кінця оговтався від цієї втрати. Але відповідає на всі питання журналістів — від формату чемпіонату і до зустрічі з "Янг Бойз" у кваліфікації Ліги чемпіонів.

З приходом Фонсеки Бернард почав частіше грати. Бразильця почали називати новим лідером атаки "Шахтаря". Але в матчі за Суперкубок він не реалізував пенальті у післяматчевій серії. Втім, Бернард не робить з цього трагедії і знову готовий бити пенальті, якщо доведеться.

Всі на полі. Фонсека дає сигнал команді розпочати пробіжку, а сам коментує майбутній матч із "Зіркою". Вітається зі всіма "Доброе утро". Цікаво, що Паулу вимовляє імена гравців та назви команд прем'єр-ліги практично без акценту. Хоча і запевняє, що не звертає увагу на прізвища, коли обирає склад на гру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо у нас знову буде серія пенальті, то я обов'язково битиму" - Бернард

Журналісти побачили лише невелику частину тренування. Відразу впала в око вишка для оператора, який знімає тренування на камеру для подальшого аналізу.

Після пробіжки футболісти розбилися на 2 групи і почали грати у "квадрат". Тренування достроково завершилося для В'ячеслава Танковського. Півзахисник залишив поле, накульгуючи і без однієї бутси. Футболіста супроводжував лікар команди Артур Глущенко.

Команду поділили на групи так, що у кожній була суміш із бразильців, українців, молодих та досвідчених гравців. Воротарі працювали разом з польовими футболістами. П'ятов навіть рукавички зняв. Ігор Дуляй та Мігель Кардосо голосно російською відраховували, коли кількість пасів досягала 21. Тоді відлік починався знову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не звертаю уваги на імена футболістів. Головне - це їхня робота" - Фонсека

Українці тренувалися спокійно, без надмірних емоцій. Бразильці натомість влаштували справжній карнавал, хедлайнерами якого стали Тайсон та Дентіньо. Легіонери без перестанку сміялися і жартували. Фонсека в цей час по черзі спостерігав за групами гравців.

Португальські тренери за час роботи з командою потоваришували з гравцями і трохи освоїли російську мову. Едуардо дуже тепло про щось говорив з тренером з фізпідготовки Педро Морейрою. А під час розминки португалець звертався до футболістів "быстрее", "чуть-чуть", "бегом". Зі складнішими фразами допомагав перекладач.

З командою не тренувалися травмовані В'ячеслав Шевчук, Марсіу Азеведо та Олег Кудрик.

Нагадаємо, минулого тижня "Шахтар" програв "Динамо" Суперкубок України у серії пенальті.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" показав, як тренується під керівництвом Фонсеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути