Ексклюзиви
пʼятниця, 17 квітня 2009 00:10

"Шахтар" на виїзді добиває суперника (ВІДЕО)

 
У матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубка УЄФА "Марсель" приймав на своєму полі донецький "Шахтар" (1:2).

Гірники почали матч дуже обережно, але і господарі не поспішали йти в атаку, вони почали потроху пристрілюватися до воріт П"ятова. На 13-ій хвилині Шейру красиво обіграв Жадсона і сильно пробив по воротам суперника, м"яч просвистав над поперечиною воріт П"ятова.

А на 30-ій хвилині гравці "Шахтаря" відкрили рахунок. Жадсон скинув м"яч у штрафну суперника, Фернандіньо з гострого кута пробив, "круглий" влучив у ногу Каборе і пролетів між штангою та воротарем суперника — 0:1.

Французи одразу спробували гостро відповісти. Вальбуена небезпечно навісив зі стандарту, захисники гостей впустили Тайво, але той стояв спиною до воріт і не зміг точно пробити головою, відправивши м"яч над дальньою стійкою воріт П"ятова.

Гірники не стали відсиджуватися в обороні, і продовжили атакувати, що було на руку футболістам "Олімпіка", які скористалися помилками українців, і на 43-ій хвилині зрівняли рахунок. Пройшов навіс з правого флангу в штрафну гірників, Бен Арфа виграв верхову дуель у Дуляя і пробив головою, П"ятов зміг у відчайдушному стрибку відбити м"яч, але на добиванні знову зіграв нападник "Марселя", який сильним ударом з двох метрів відправив м"яч до сітки воріт суперника, — 1:1.

Другий тайм французи почали більш агресивно, адже для виходу в наступну стадію їм було необхідно забивати ще як мінімум тричі. На 50-ій хвилині Коне пробив небезпечно головою — м"яч пролетів поряд із правою стійкою воріт П"ятова. Ще через пару хвилин Каборе з правого флангу навісив у штрафну "Шахтаря", але Шейру в падінні схибив, згаявши 100% шанс для взяття воріт суперника. Ще через п"ять хвилин Шейру знову пробив з двадцяти метрів, але трохи неточно, і м"яч просвистав над поперечиною воріт П"ятова.

На 77-ій хвилині Самасса Мамаду після флангового прострілу з п"яти метрів міг пробити по воротах і не влучив по м"ячу, впустившись ще один чудовий момент для взяття воріт "Шахтаря". А на 88-ій хвилині Жадсон міг зняти всі питання про переможця, коли вийшов на побачення з голкіпером суперника, перекинув голкіпера, але не влучив у ворота.

Але що не вдалося Жадсону, зробив вже у доданий час Адріано. Вивели на побачення з голкіпером суперника нападника "Шахтаря" і той спокійно розібрався з воротарем, точний удар низом і м"яч у сітці воріт "Марселя" — 1:2.

Донецький "Шахтар" вийшов у півфінал Кубка УЄФА, де і зустрінеться з ще одним українським клубом — київським "Динамо".

Состави команд:


Відео:





uefa.com, gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" на виїзді добиває суперника (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути